Prostreno.cz

Rituál na očistu vaší kuchyně

Posvátné obřady byly u starověkých civilizací něco naprosto běžného. Obytné prostory se očišťovaly, aby do nich mohla proudit blahodárná energie. Litujete, že tyhle časy jsou ty tam? Nemusíte. Kdekdo svojí kuchyni žehná i dnes. Znáte tenhle skvělý rituál?

Vstoupíte do místnosti plné harampádí. Jak se cítíte? Možná stísněně, napjatě, není vám dobře. Kde je ten klidný pocit pohody? Zasypaný kdesi tam, kam ani nedohlédnete. Podobně to funguje i v kuchyni. Proč se v jedné cítíte příjemně, zatímco v té druhé naprosto „vyždímaně“? Rozdíl je v energiích.

Zatímco první působí hojivě, ta další se pokouší o vyvolání deprese. A teď to hlavní… Jak přeměnit špatnou energii v dobrou? Postupujte podle návodu americké odbornice na duchovno Denise Linn.

1. Příprava

Nejprve se zbavte všeho nepotřebného a ukliďte. Už během této fáze se takzvaně nalaďte, tedy přemýšlejte o tom, jak se vám v kuchyni bude skvěle vařit. Také se zamyslete nad tím, jaké pomůcky pro očistu použijete. Zapálíte šalvěj, pelyněk, použijete bubínek nebo konečně z půdy vyndáte ty starožitné zvonky po babičce? Možností je několik.

Poté, co uklidíte a připravíte si nástroje, běžte se osprchovat, ať očistíte i sebe.

2. Pročištění

„Stoupněte si ke kuchyňskému oltáři a pomalu a zhluboka se nadechněte. Soustřeďte se na představu, že jste zakotveni v zemi a současně spojeni s nebem. U vchodu zazvoníte na zvonek. Pozorně tomuto zvuku naslouchejte. Měl by se ozvat svěží, jasný tón. Pokud tomu tak není, zkoušejte to dál, dokud se zvuk neprojasní. Tato změna v tónu poukazuje na to, že jste v místě pročistili energii,“ popisuje Denise Linn ve své knize Mystika vaření. Co dál?

Obejděte místnost a přitom stále zvoňte. Pak se vraťte na původní místo a zvonkem udělejte pohyb ve tvaru osmičky, abyste tím místnost zpečetili.

3. Požehnání

Vraťte se ke svému kuchyňskému oltáři a požádejte o požehnání všech jídel, která se ve vaší kuchyni připraví. Věta může znít třeba takto: „Ať jsou všechna jídla připravená v tomto prostoru naplněná radostí, smíchem a láskou. Tak jest, tak bude.“

4. Zachování energií

Pozitivní energie se musí obnovovat, proto nespoléhejte pouze na nekonečnou moc vámi provedeného rituálu. Můžete si vybrat. Napište na kousky papíru modlitby a vložte je do hlíny v květináči. Při každém zalití se energie probudí. Nebo si někam na stěnu ozdobně nakreslete nějaké mocné slovo či symbol. Síla, naděje, požehnání. Nebo nějaké úplně jiné? Záleží na vás, ale věřte, že když se na něj podíváte, pokaždé si vzpomenete, k čemu vaše kuchyň slouží.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat