Prostreno.cz

Co má sporák společného s vaším štěstím a finanční situací?

V čínských slovech se bohatství spojuje s jídlem. Jídlo znamená kuchyně. Chcete se mít dobře? Tak se zaměřte na to, co je v ní špatně!

Feng-šuej je tradiční čínské učení, které se zabývá vztahem člověka a jeho životního prostoru v čase. Jeho cílem je vytvoření harmonie v prostoru a nerušené proudění čchi energie. Všude. I ve vaší kuchyni. Připadáte si v ní stísněně? Působí ponuře nebo neuspořádaně? Pak se nedivte, že se vám v životě nedaří!

Zrcadlo jako lék

Podle pravidel feng-šuej by se mezi sporák a dveře (pozor, dveří může být i víc) měla zavěsit větrná zvonkohra nebo křišťál. Obojí napravuje proudění energie čchi.

Dalším tradičním nápravným prostředkem je zrcadlo umístěné za sporákem nebo vedle něj, takže v něm kuchař dveře při vaření vidí. Když se nad tím zamyslíte, zrcadlo nevypadá v kuchyni vůbec špatně, i když je nutné podotknout, že v naší republice na něco takového nejsou lidé zvyklí.

Proto pokud se rozhodnete rozproudit energii svého domova, ale zrcadlo vidíte jako bizarní volbu, zkuste zvolit aspoň obklady z lesklého materiálu. Pak se vrhněte na sporák.

Hlavně čisto

Některé prameny uvádějí, že prosperitu a bohatství symbolizuje hlavně zadní levý hořák, jiné považují za důležité všechny čtyři sporáky. Ať už je pravda jakákoli, čím víc jich je, tím bohatší budete. Hlavně pravidelně střídejte jednotlivé hořáky. Pokud nějaký z nich vynecháváte, blokujete příjem peněz do domácnosti! A pozor, důležitá je i čistota.

Podle feng-šuej špína na sporáku ucpává kanály, kterými nemůže bohatství proudit ani teď, ani v budoucnu. To samé platí i o rozbitých věcech. Pokud něco nefunguje, nechte to co nejdříve opravit nebo vyměňte za něco jiného. Až to uděláte, rozsviťte!

Budiž světlo!

Tmavá kuchyně rovná se disharmonie a pochmurná nálada rozšiřující se celým domem. Nainstalujte do kuchyně osvětlení, které vytvoří příjemnou atmosféru a rozzáří temné kouty. A taky přidejte květiny, odstraňte z dohledu ostré nože a vymyslete, co s nehezkým pohledem ven. Máte před oknem ošklivou zeď? Nechte ji zarůst popínavými rostlinami nebo na parapet postavte květníky. Už cítíte tu změnu?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat