Prostreno.cz

Jak zatočit s akné: Vyzkoušejte med, mléko nebo mrkev

Kde jsou ty doby, kdy se problematická pokožka týkala výhradně teenagerů. V nenávratnu! Vždyť uhříky a zanícená pleť trápí stále více dospělých jedinců. Patříte mezi ně? Tyhle domácí fígle vás zbaví potíží!

U některých lidí akné přetrvává až do padesátého roku věku, nezřídka dokonce ještě déle. Příčiny jsou různé. Na vině může být dědičnost, podráždění kůže, špatný jídelníček, bakterie… Dokonce i stres! Jistý si tedy nemůže být vůbec nikdo. I když se toto onemocnění dá léčit pomocí laserů a léků, jsou tu i jiné možnosti…

Levandulový olej

Smíchejte 5 kapek éterického levandulového oleje se 2 polévkovými lžicemi oleje mandlového. Dvakrát denně si směs nanášejte na místa, která vás v zrcadle děsí nejvíce. A bude klid!

Med a mléko

Tahle svatá dvojice platí za starý domácí zlepšovák nejen na krásu, ale také proti kožním nečistotám. Vždyť se postará o zmizení různých puchýřků a vřídků! Jak ji použít? Potřebujete stejný díl medu a mléka, k tomu šťávu z půlky citronu, a vše v uzavřené lahvičce řádně proklepejte. Každý večer si „výrobkem“ potírejte obličej a ráno ho omyjte vlažnou vodou.

Podceňovaná mrkev

Šťáva z mrkve pomáhá na akné, věděli jste to? Čistí totiž tělo zevnitř, především játra. Je tedy vhodné pravidelně popíjet čerstvě vylisovanou mrkvovou tekutinu. A nejlépe dvakrát za den. Podobně funguje i šťáva z červené řepy a kysaného zelí.

Zelená maska

V šálku smíchejte polévkovou lžíci sušené máty a stejné množství sušené petržele. Bylinky spařte vroucí vodou a po vychladnutí přidejte bílou hlinku (seženete v lékárně či na internetu). Masku nechte 15 minut působit, poté ji smyjte vlažnou vodou. Pravidelná aplikace brzy přinese výsledky!

Světlíkový nálev

2 čajové lžičky natě světlíku se přelijí 1/4 litrem vařící vody a po deseti minutách louhování scedí. Nálevem si pak omývejte tvář, v ideálním případě ráno a večer. Tenhle zázrak se s úspěchem používá už léta!

Ocet z levandule a arniky

Připravte si 20 gramů levandule a 10 gramů arnikových květů. Směs bylinek nechte dva týdny odpočívat v litru jablečného octa, v dobře uzavřené láhvi, na slunném místě. Občas tekutinou zatřepte, ať se uvolní všechny přírodní esence. Po uplynutí doby ocet přefiltrujte, kápněte na vatový tampon a potírejte postižená místa.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat