Prostreno.cz

Vitaminy, které pomáhají v boji proti akné

Opět se vám na tváři objevil výrostek, který tam rozhodně nepatří? Žádný div, že máte po náladě. Řešením problému je vitaminový protiútok, jenž tvorbě akné rázně zatne tipec. Jaké živiny jsou vašimi spojenci?

Akné vlastně není nic jiného, než ucpané vývody mazových žláz, které poskytují ty nejlepší podmínky pro vznik černých teček, uhříků a červených pupínků. Pokud s tímto kožním nešvarem máte co dočinění i vy, pak byste možná měli zvážit malé změny v jídelníčku. Věděli jste, že adekvátní příjem jistých vitaminů vám v boji s rudými nepřáteli krásy poskytne nemalou výhodu? Podle expertů to jsou právě tyhle!

Vitamin A, zachránce číslo jedna

Jste přesvědčení o tom, že „áčko“ je potřebné jen pro ostrý zrak? Nenechte se zmást. Tato důležitá látka přispívá k regulaci kožního mazu, zatímco s největším nasazením podporuje regeneraci buněk. A to teď potřebujete jako sůl! Sluší se dodat, že zároveň funguje jako „brzda“ stárnutí a zvyšuje průtok krve, čímž napomáhá k lepší hydrataci pleti. V jakých zdrojích ho naleznete? Doporučujeme soustředit svou pozornost k broskvím, sladkým bramborám, dýni, mangu nebo hovězím játrům.

Vitamin C pomůže vzhledu i imunitě

Není pochyb o tom, že vitamin C posiluje obranyschopnost a zmírňuje nepříznivý dopad ultrafialového záření, přičemž nabízí prevenci před rakovinou a snižuje hladiny stresových hormonů. Zlepšuje i fyzickou výkonnost a podílí se na tvorbě bílých krvinek, na což lékaři prostřednictvím svých studií poukazují neustále. Jenže pozor, „céčko“ svědčí také pokožce! A rozhodně ne málo, neboť stimuluje produkci kolagenu. Rovněž urychluje hojení kůže i pojivových tkání, tudíž platí za léčitele akné. Nelze opomenout, že „pod palcem“ má i kvalitu vlasů a nehtů.

Jaké přírodní dary jím doslova překypují? Pozvěte do své kuchyně i žaludku kapustu, brokolici, okurku, rakytník, brusinky, mrkev, česnek, ředkvičky, brambory, celer a cibuli.

Vitamin E, spolehlivý omlazovač

Jako mocný antioxidant vitamin E neutralizuje sloučeniny způsobující poškození buněk a pozitivně působí na kapiláry (tenkostěnné a jemné cévy). Na seznam jeho úkolů však patří i oprava tkání, snížená tvorba akné nebo zpomalování biologického procesu stárnutí. Zní vám to dobře? Pak tuto živinu „natankujte“ z obilných klíčků, ořechů, mandlí a olivového oleje. Vsadit můžete i na papriky, avokádo či špenát.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat