Prostreno.cz

Domácí zlepšováky pro vlasy, které vás zbaví lupů a lámavosti

Prožíváte při pohledu do zrcadla čiré zoufalství? Jsou vaše vlasy zplihlé, bez objemu, do toho nějaká ta šedina a navíc ještě lupy. Neházejte flintu do žita, i s tímhle „materiálem“ se dá pracovat! Jen vědět, jaké fígle použít…

Už jste na svou hřívu vyzkoušeli kdeco a znatelný výsledek stále nikde? Ještě se nevzdávejte a dejte tomu druhou šanci. Vždyť existuje celá řada zaručených triků, o kterých možná nemáte ani tušení! Kde začít? Stačí si vybrat…

Stop šedinám

Kštice bude méně šedivět, když ji po umytí, ve formě poslední lázně, opláchnete vychladlým odvarem z čínského čaje, do něhož se vyplatí přidat vrchovatou lžičku sušené šalvěje. Další alternativou je oplach odvarem z listů řeřichy nebo vrby.

Žádné lupy

Připravte si směs stejných dílů ricinového oleje, černého čaje a rumu. Spojené ingredience pravidelně vtírejte do pokožky hlavy a po hodině působení „masku“ smyjte. Pokud chcete docílit maximálního účinku, na závěr vlasy přelijte výluhem z kopřiv. Tím se rozhodně nic nezkazí!

Jako plán B můžete zkusit smíchat 1/2 litru jablečného octa se stejným množstvím vody. Roztok se aplikuje ještě teplý a po čtvrthodině opláchne. A dokáže divy!

Konec lámavosti

Jak zjednat nápravu a dát zase do formy „suché vrabčí hnízdo“? Jeden bílek a dva žloutky pořádně rozkvedlejte a vmíchejte k nim lžičku medu, lžíci olivového oleje a kapku citronové šťávy. Vzniklou hmotu vmasírujte do mokrých vlasů a po půlhodině působení ji pečlivě smyjte.

Podpora růstu

5 dkg listů břízy a 5 dkg kopřivy dejte vařit na 5 minut do 1/2 litru vody. Zázračnou tekutinu jemně aplikujte ke kořínkům a celý proces pravidelně opakujte - v ideálním případě jednou týdně. Pokud vám vlasy padají v důsledku stresu, zahrňte do svého jídelníčku chilli papričky. Obsažená látka kapsaicin nakopne růst nových přírůstků jako nic jiného!

Pružná a zdravá koruna krásy

Dužinu nezralého avokáda rozdrťte, přidejte k ní dvě lžíce gelu z rostliny aloe vera a několik kapek citronové šťávy. Získanou pěnu „namažte“ na pokožku hlavy a nechte 15 minut dělat svoji práci. Vězte, že nebudete litovat!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat