Prostreno.cz

Zbavte se domácích breberek postupy za pár korun

Hmyz v domácnosti nejen nesmírně obtěžuje, ale často bývá i přenašečem různých choroboplodných zárodků. Chcete s nezvanou návštěvou jednou provždy zatočit? Vsaďte na babské rady. Co se používalo v dobách dávno minulých?

Zajít do nejbližší drogerie a koupit si chemický prostředek? To se sice jeví jako rychlé řešení problému, ovšem ne každý je mu nakloněn. Navíc to ani není nutné, vždyť to jde i jinak - mnohem levněji a zdravěji! Který hmyz vám vyhlásil válku? Nenechte se jím zaskočit!

Potravinoví moli

Tihle nepřátelé většinou napadají mouku, těstoviny, rýži, koření nebo oříšky. Zkrátka suché potraviny, kterých je v každé rodinné spíži požehnaně. Uchovávejte je tedy v dobře uzavřených nádobách a jako odpuzovač k nim přidejte bobkový list či stroužek česneku. To zabere!

Šatní moli

Zaznamenali jste další útok na vaši garderobu? Důležitá je hlavně prevence. Při dlouhodobém skladování vlněných věcí je dobré posypat je pepřem. Účinné jsou i noviny, kterými se dají vycpat rukávy kabátů, případně jimi proložit jednotlivé kousky oblečení – škůdci totiž nesnášejí pach tiskařské černě. Chybu neuděláte ani tehdy, když v šatníku strategicky rozmístíte pytlíčky naplněné levandulí a pomerančovou či citrusovou kůrou.

Červotoči

Napadl-li nábytek červotoč, pokuste se ho zlikvidovat terpentýnovým olejem. Vstřikujte ho do dírek po kapkách. Hodně pomůže i to, když na dřevěné vybavení postavíte cokoli, co vydává nějaký zvuk. Například bijící hodiny, budík a podobně. Tihle brouci mají rádi klid, proto jim vadí veškeré rušivé elementy.

Švábi

Zkoušíte je odpudit, ale bez valného výsledku? Ještě jste nevyčerpali všechny možnosti. Rozmístěte po místnosti kousky slanečků nebo mělké talířky, do kterých nalijte trochu piva. Ovšem pozor, aby tenhle „raut“ nepřilákal i domácí mazlíčky!

Rybenky

Rybenky se vyskytují ve vlhkém prostředí, proto je pro ně koupelna „jako dělaná“. Kromě pravidelného úklidu jim můžete znepříjemnit existenci i kouskem vanilky. Toto aroma je pro ně učiněný boží trest!

Octomilky

Naše babičky proti nim měly v rukávu silnou a prověřenou zbraň – hřebíček. Položte ho na místo výskytu a rázem bude klid.

Mravenci

I když je to k nevíře, na mravence platí zvětralé pivo. Jeho chuť a vůně je pro ně lákadlem, kterému jen stěží odolají. Většina se v něm prostě utopí a vy máte o starost méně. Místo chmelového nápoje se dá použít i voda s medem. Celkově je odpuzuje sušená máta, proto ji rozvěste po domácnosti, kde to jen půjde.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat