Prostreno.cz

Tipy pro šťastná rána. Nejen o víkendu ale i ve všední den

Jak vypadá vaše typické všední ráno? Vymotáte se z postele, rychle hledáte, čím nakrmit žaludek, a pak ve spěchu a shonu následuje sprcha, oblékání a úprk do práce? Pak není divu, že možná nezačínáte den s tou nejlepší náladou. Přitom se to dá celkem snadno změnit!

Jak začít den, abyste skvělou náladou hýřili až do večera? Budete překvapeni, jak málo stačí!

Snídaně předem

Ještě si pamatujete, kdy vám naposledy někdo ráno udělal snídani, takže jste se nemuseli pachtit s její přípravou? A protože si možná nyní marně vzpomínáte, co takhle zkusit si připravit snídani pro sebe, ale pěkně den předem? Nejenže si s ní můžete více vyhrát (času je přece jen o něco víc než v chaotickém ránu), ale navíc po probuzení ušetříte spoustu času. A kromě toho se budete moct těšit na dobrotu, která na vás čeká.

Co na sebe

Dvacet minut stojíte bezradně před skříní, pak se třikrát převléknete, nakonec na sebe v hrůze, že zas přijdete do práce pozdě, něco naházíte, abyste před domem zjistili, že ty boty jsou vážně úlet a k té sukni vůbec neladí. Poznáváte se? A co takhle to s outfitem udělat stejně jako se snídaní? Prostě ráno bez nervů a stresu vklouznete do připraveného oblečení a vyplujete vstříc dalšímu dni.

Žádné maily

Jen co se probudíte, už saháte po mobilu či tabletu, abyste se podívali, co (ne)pěkného vám zase přistálo v poště? Chyba. Jelikož málokdy na nás čekají opravdu potěšující zprávy, není od věci je o chvíli odložit, Třeba až do doby, než budete v práci. S jakou náladou vstupujete do nového dne, když jste si právě přečetli nepříjemný e-mail od šéfa? Tak vidíte…

Sbohem, budíku

Vytrhává vás každé ráno ze snů otravný zvuk budíku? Tak co takhle naučit se budit i bez něj? Nebojte, je to celkem snadné. Stačí chodit do postele i z ní večer a ráno přibližně ve stejnou dobu. A týká se to i víkendů (alespoň než si na „bezbudíkový“ režim zvyknete). Prostě se do postele odeberte každý den například v jedenáct a ráno vstávejte v půl sedmé. Po týdnu „tréninku“ už vám to ani nepřijde. A probudit se sám od sebe je vždycky lepší než leknutí z pronikavého zvonění.

Pěkně pomalu

Probudíte se (případně zamáčknete budík) a vyskočíte na nohy? Chyba. Možná znáte to nepříjemné točení hlavy z rychlého vstávání, o praskajících kloubech a protestující páteři ani nemluvě. Uvědomte si, že vaše tělo do té doby 7 či 8 hodin (v ideálním případě) strávilo v poloze vleže. A tak mu dejte chvíli na protažení. Doslova. Než vyskočíte z postele, pěkně pomalu procvičte každý sval a kloub.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat