Prostreno.cz

Vyzkoušený způsob, jak se rychle zbavit vší

Ocitli jste se s vašimi dětmi v bojové zóně, kde vši vyhrávají na celé čáře a dávají kupovaným produktům z lékárny pořádně na frak? Ještě není nic ztraceno! Povolejte na pomoc tea tree oil a nepohodlný problém je rázem vyřešen.

Člověk si říká, že nemůže mít vši, dokud své ratolesti nepošle do školky nebo školy, či sám s dětmi nepracuje, viďte? Když se tito malí a zákeřní tvorové dostanou do vašeho domova, je o zábavu i vypjaté nervy postaráno. Neustále snášejí nová vajíčka, a i když se vám podaří zlikvidovat dospělé vši s pomocí léků, které lze pořídit bez lékařského předpisu, ve většině případů nakladená vajíčka tento zásah ustojí  a zavaří vám znovu. Jak to?

Zoufalá situace si žádá zoufalé činy

Volně dostupné přípravky totiž obsahují organickou sloučeninu zvanou pyrethrin. To sice zní jako nebezpečná syntetická chemikálie, která si poradí se vším, ale ve skutečnosti je tato látka extrahována z květů chryzantémy. Takže přirozená léčba? Říká se to, ale co je „přirozené“, bohužel neznamená levné ani účinné. Pokud se tedy chcete vyhnout nákladnému výletu do lékárny, zkusit můžete něco docela jiného  tea tree oil. Ten totiž s cizopasníky umí pořádně zatočit. A tohoto úkolu se zhostí velmi rád!

Zbraň z lůna přírody

Závěry několika vědeckých studií prokázaly, že tento olej vyráběný z australského čajovníku, je téměř zázračným insekticidem. V čem vězí jeho kouzlo? Bez vytáček rozpouští materiál, který používají mateřské vši k přilepení vajíček do vlasových folikulů, což logicky snižuje počet v jejich řadách, až je to úplně zahubí. Jak s ním správně zacházet, abyste dosáhli maximálního efektu?

Dávkujte s mírou, to je správný recept!

Tea tree oil je poměrně silný, a jestli máte pod tíhou svědění touhu použít ho na hlavu celý, rozhodně to nedělejte. Bohatě stačí, když dvě až tři kapky smícháte s trochou vody, a tekutinu přelijete do nádoby s rozprašovačem. Přidat můžete i kapku levandule pro zlepšení vůně, tím určitě nic nezkazíte. Tuto vodu pak důkladně nastříkejte na vlasy a nechte ji dělat dobrodiní. Nutno dodat, že bez oplachu! To však není jediný způsob, jak vši navždy vyhnat z vaší hlavy i domácnosti.

Metla lidstva, nebo vší?

I v kombinaci s alkoholem tea tree zachránce výborně funguje. Alkohol totiž zmírní podráždění způsobené olejem. Jestli se tedy vrhnete na výrobu spreje, aplikujte ho dvakrát týdně vždy alespoň 12 hodin před mytím vlasů. Co si budeme povídat, alkoholní zápach nevzbuzuje ty nejpříjemnější pocity. Pár použití a máte po starostech!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat