Prostreno.cz

Důmyslné pečení bez za vajec, smetany a soli

Den blbec se projevuje všelijak. Třeba tím, že vám při vaření dojde potřebná surovina a vy najednou nevíte, co si v takové situaci počít. Zachovejte klid a sáhněte po náhražce, kterou po ruce máte určitě!

Znáte to, vrhnete se na vaření či pečení a uprostřed procesu vám dojde něco, co by v receptu vážně chybět nemělo. Jako na potvoru! No dobrá, tiše si vynadat za to, že jste zapomněli doplnit zásoby, sice možná přinese jistou úlevu, ale problém vám to neřeší. Tyto chytré náhražky však ano! Jak si tedy poradit, když dojde…

Smetana? Žádný problém

Omáčky a moučníky bez smetany nejsou tím, čím by měly být. Ovšem jak neošidit chuť pokrmu, když momentálně není po ruce? Snadná pomoc, řešení v nouzi se přímo nabízí. Stačí do hrníčku mléka vmíchat několik lžic oleje nebo kousek másla. Můžeme vás ujistit, že ve finále nikdo nic nepozná!

Vajíčka? I bez nich to jde

Že se vejce nedají nahradit? Co vás nemá, všechno jde. Tedy za předpokladu, že se chce. A existuje dokonce hned několik variant. Pudinkový prášek a banán jsou skvělými zástupci při přípravě sladkých buchet a koláčů. U sekané a karbanátků se vyplatí sáhnout po lněných semínkách, ovesných vločkách, nebo mouce s vodou. Další možností je avokádo. Místo jednoho vejce vám postačí polovina exotického plodu.

Sůl? Nic se neděje

Sůl je možná nad zlato, jak se říká v jedné pohádce, ale i bez ní se s klidem obejdete. Práci za ni totiž převezmou nejrůznější bylinky. Vyzkoušejte místo solení třeba tymián, rozmarýn, meduňku či mátu  – když už nemáte jinou možnost. Vhodnou alternativou je také řeřicha, medvědí česnek, nebo oregano. Nebojte se ani kombinovat, stojí to za to!

Polohrubá mouka? Jsou i horší věci

Děláte zrovna bábovku, aby měla návštěva co ke kávě, a sáček s polohrubou moukou zeje prázdnotou? Pokud na tom nejsou podobně i kolegyně v podobě mouky hladké a hrubé, jste zachráněni. Prostě je smíchejte půl na půl a žádná katastrofa se nekoná. Že se vám to nezdá? Pořád je to lepší, než z poloviny hotové těsto vyhodit, nemyslíte?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat