Prostreno.cz

Využití soli v domácnosti vařením nekončí

Všichni víme, že před nadměrnou konzumací soli lékaři varují. Jenže když jde o údržbu vašeho domova, tam s ní šetřit rozhodně nemusíte! Vyčistí vám okna, odpudí mravence, nablýská kuchyňský dřez a odstraní odolné skvrny na oblečení. A to pořád není všechno…

Asi není domácnost, ve které by sůl neměla své čestné místo. Že by byla opravdu nad zlato? Už to tak vypadá! Lidé ji totiž používají celá staletí, protože je levná, má všestranné využití a nepatří na seznam toxických látek, které budí obavy ohledně zachování zdraví. V čem vám bude prospěšná?

Výstražná stopka pro mravence

Sezona mravenců pomalu končí, ale pořád je ještě šance, že k vám nějaká zbloudilá skupinka zavítá pro něco snědku. Jako spolehlivé odpuzovadlo je v tomto případě hrstka soli, kterou nasypete k místu, odkud nezvaní návštěvníci přicházejí. Chlorid sodný také sníží vlhkost v místnosti, takže máte takové dva v jednom.

Účinný čistič skel, co je za hubičku

Teplá voda smíchaná se dvěma lžícemi soli je výborným prostředkem na okna. Dbejte na to, aby se pořádně rozpustila, jinak skleněné plochy můžete nevratně poškrábat. Efekt je dlouhotrvající, takže tento druh očisty se skvěle hodí i na okna automobilů.

Leštidlo, které se s tím nepáře

Horký slaný roztok vám vytrhne trn z paty i při čistění dřezu v kuchyni, protože odmašťuje a odstraňuje zápach. Připravte si ho raději větší množství, jelikož tenhle přípravek je i jako leštidlo koupelnových umyvadel a van doslova k nezaplacení!

Ničitel skvrn všeho druhu

Sůl jako takovou můžete využít v celé řadě dalších možností. Vypulíruje korále, mosaz, nádobí a výrobky ze slámy. Zbaví vás fleků od čaje, krve, červeného vína, piva, rzi i sazí. Zatočí se zápachem spáleného masa, mléka i tuku, zabrání nechtěnému kapání svíček, oživuje kokosové rohože, barvy koberců a záclon.

Zaručený léčebný prostředek

Roztok soli platí za zázračné kloktadlo při angíně. Pokud ho budete inhalovat, působí jako prevence nachlazení. Při vyplachování nosu zase „protáhne“ ucpané dýchací cesty a zmírní nepříjemné kýchání. Sůl přidaná do lázně o teplotě 37 stupňů Celsia rovněž zabojuje proti nedostatečnému prokrvování končetin, stačí v ní pobýt 20 minut a jen tak relaxovat.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat