Prostreno.cz

Mýty o barvení vlasů. Během menstruace se to nesmí

Když máte menstruaci, nebarvěte si vlasy. Jo a taky nepoužívejte šampony určené speciálně pro barvené vlasy… Co je pravdy na těchto výrocích, radách a tipech? Někdy vůbec nic! Nevěřte všemu, co slyšíte!

Na „zaručená“ doporučení ohledně vlasů už doplatila nejedna z nás. Víte, jaké mýty ohledně tónování a barev kadeřníci už dávno vyvrátili? Vlasový mág Miguel Angarita z newyorského salonu Mizu má dávno jasno!

Po barvení počkejte 24 hodin

Přijdete od kadeřnice a ihned si vlasy umyjete, i když vám je obarvila? Chyba. Příliš brzké umytí může způsobit, že se barva trochu vymyje, dojde k odstranění lesku i stáhnutí odstínu. „Proto se mytí vlasů během prvních 24 hodin zásadně nedoporučuje,“ říká Angarita s tím, že barva na své působení potřebuje čas.

Během menstruace si vlasy nebarvěte

Tato informace se internetem šíří jako lavina. A je velmi populární – navzdory tomu, že se jedná o fake. Podle všeho tato domněnka vychází z myšlenky, že pokles hormonů způsobuje „stagnaci“ vlasů, což má vliv na jejich barvení. Žádný důkaz na toto téma však neexistuje. I zmíněný vlasový mág se přiklání k tomu, že se jedná o nesmysl.

Před barvením nepoužívejte suchý šampon

Tak tohle je pravda. V den, nebo den předem, kdy jdete navštívit svého kadeřníka, vyhněte se suchému šamponu. Může se totiž stát, že jeho složky zabrání tomu, aby se barva chytila. „Stává se to zvlášť v případě, kdy váš šampon obsahuje vosk. Takové výrobky pak blokují nebo narušují proces barvení,“ nechává se slyšet Miguel Angarita.

Červené hlavy ztrácejí svou barvu nejrychleji

Bohužel, i tohle je fakt. „Molekuly červeného barviva jsou mnohem větší, takže jen polovina se dostane přímo do vlasu, ta druhá zůstává na povrchu. Jenže právě proto dochází k rychlejšímu vyplachování barvy,“ dál objasňuje vlasový mág.

Šampony pro barvené vlasy nefungují

Co myslíte, jedná se o mýtus? Nikoli. Šampony chránící barvu vám prokazují službu. „Jsou vyráběny bez síranů, parabenů a mnoha dalších prostředků, které pomáhají zachovat svěžest vaší barvy o něco déle,“ ještě popisuje Miguel Angarita a na závěr vyvrací ještě jeden mýtus.

Vždy se hodí mýt čerstvě umyté vlasy

Taky si vlasy myjete ještě před tím, než otevřete dveře kadeřnického salonu? To není úplně dobře. „Čím špinavější jsou vaše vlasy, tím lépe. Přírodní oleje totiž chrání pokožku hlavy před podrážděním, které může způsobit použité barvivo,“ uzavírá vlasový mág. Tak co, ve kterém bodě jste se poznali?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat