Prostreno.cz

Bylinky, které se používají k očistě domova

Hádáte se? Prohnala se vaším domovem nemoc? Není vám v poslední době do zpěvu a sužují vás deprese či porozchodový splín? Očistěte prostor od negativních energií. Čím? S bylinkami vedle nešlápnete!

Byliny se k očištění prostoru používají už odnepaměti. Práci s nimi musel zvládat každý šaman a domorodý kouzelník, který je používal k léčení, k zažehnání kletby i pro očišťování negativní energie. Používají se samozřejmě i dnes.

Každý, kdo s nimi manipuluje, ví, že prostory by se měly očišťovat pravidelně, ale zvlášť je to nutné tehdy, když se v domě drží nemoc, zhuštěná negativní energie po hádce nebo jiné stresující události. Ještě že se dávno ví, jak si domov (opět) zharmonizovat a vrátit mu „zdravý dech“! Přivoňte si…

Čerstvé, nebo sušené?

Známá a uznávaná spisovatelka, terapeutka a odbornice na minulé životy a reinkarnaci Denise Linn apeluje, že čerstvé byliny mají daleko větší sílu než sušené.

„Při čištění je můžete položit na oltářík a obohatit tak prostor o jejich vitální energii. Nebo rozhánějte stagnující energii třeba svázanou kyticí rozmarýny. Také si můžete utrhnout snítku tymiánu nebo jiné bylinky, namočit ji do misky svěcené vody a při procházení místností ji rozstřikovat proti veškeré negativní nebo stagnující energii, na kterou narazíte,“ popisuje ve své příručce s názvem Očista prostoru od A do Z s tím, že sušené bylinky se obvykle pálí, protože jejich očistný kouř má proniknout do každého kouta místnosti a domu.

Zmíněná odbornice však varuje, že pro jistotu by se mělo vykuřovat pouze bylinkami, které se k tomuto účelu běžně používají, neboť z některých při pálení unikají toxiny. Také je dobré přihlédnout k tomu, že svazeček bylin vysychá dva až tři týdny. A které konkrétní druhy vám budou k užitku?

Šalvěj

Při vykuřování je mocným nástrojem očisty. Vynikající je zvlášť šalvěj bílá. Její výrazná a osvěžující vůně má dle indiánů čistě pozitivní energie, přičemž v lidovém léčitelství se šalvěj bílá používá při léčbě zánětů kůže, odřenin, bolestí v krku a při vysokých horečkách.

Rozmarýn

Stará, tradiční bylina pomáhá podle Denisy Linn navodit mentální jasnost. Je silnou bylinou na očistu a odstranění negativity. Spojuje se ranním vykuřováním.

Levandule

Vyvolává pocity míru a lásky. Je vhodná do míst, která mají příliš jangovou energii (mužský princip, aktivita, pohyb). A které další z mnoha bylinek se dají použít? Tymián, řebříček či pelyněk. Možnosti jsou opravdu nekonečné…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat