Prostreno.cz

Barvení vlasů přírodními prostředky. Řepou, citronem i ořechy

Už vás nebaví utrácet hříšné peníze za barvy z drogerie, které se sice tváří neškodně, ale jejich chemické složení hovoří jasně? Dopřejte svým vlasům barvení přírodními prostředky, které máte po ruce!

Zhruba 70 procent současných žen si barví vlasy. Některé za účelem krytí šedin, jiné pro zvýraznění, ty další prostě rády experimentují se svým vzhledem. I když jsou kupované barvy mnohem šetrnější než před několika lety, stále obsahují chemii. Vlastně, víte, jak moc?

Podle amerického Národního onkologického institutu má v sobě jedno balení něco kolem pěti tisíc různých chemikálií. Bylo by velmi optimistické předpokládat, že taková dávka je pro zdraví zcela neškodná. Jde se tedy barvit nějak jinak? No samozřejmě. Jaké trumfy skrývá vaše kuchyň?

Citronová šťáva, něco pro zvýraznění

Šťáva z citronu je vynikajícím prostředkem pro zvýraznění stávajícího odstínu. Stačí ji jen rozprašovačem rovnoměrně aplikovat na vlasy a nechat působit několik hodin. Pokud jste blondýnka, můžete ji smíchat i s odvarem z heřmánku. Pro maximální efekt je třeba celý proces opakovat vícekrát.

Vlašské ořechy, stopka šedinám

Tmavě hnědá barva plná lesku a dokonalé krytí šedin – navíc přírodní cestou? To je ořechový způsob, k jehož použití je nutné rozdrcené skořápky povařit 30 minut ve vodě a po řádném vychladnutí nanést roztok na vlasy. Asi tak za hodinu hlavu opláchněte vlažnou vodou a těšte se z výsledku, který vás možná mile překvapí.

Káva, odstín čokolády a rychlejší růst

Kofeinový životabudič vám pomůže získat čokoládovou barvu, aniž byste riskovali poškození své hřívy. Jako bonus navíc podpoří i růst, což není úplně od věci. Jak na to? Uvařte dva šálky opravdu silné organické kávy (například espresso) a vyčkejte, až vystydnou. Následně je smíchejte se dvěma šálky přírodního kondicionéru. Nejprve si umyjte vlasy obvyklým způsobem, poté aplikujte získanou směs. Po 20 minutách kávu vypláchněte jablečným octem, který barvu zafixuje.

Řepa a mrkev, ohnivý nádech

Libo třeba červené melíry? Žádný problém, promíchejte šťávu z řepy se šťávou z mrkve. Po nanesení „barvy“ na potřebná místa zabalte hlavu do ručníku a dopřejte si hodinový odpočinek. Jakmile stanovená doba uplyne, hurá pod vodovod.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat