Prostreno.cz

Po umytí vlasy ocení jablečný ocet

Jablečný ocet chutná a mnohdy i léčí. I vaše vlasy si ho ale zamilují! Vždyť pomáhá v boji s lupy, uklidňuje podrážděnou pokožku hlavy a dodá báječný lesk. Také přispívá k očistě od chemických látek obsažených v šamponech, které vaši hřívu zbytečně zatěžují.

Registrujete, že vaše vlasy nevypadají zdaleka tak působivě jako dřív? Viníkem může být paradoxně zkrášlovací kosmetika, kterou ke zlepšení jejich vzhledu používáte. Všechny ty speciální šampony, kondicionéry, balzámy, laky, vosky a tužidla ucpávají vlasové folikuly a dráždí pokožku hlavy – tedy zejména v případě, když se to s nimi poněkud přehání. V kombinaci s častou tepelnou úpravou koruna krásy zkrátka trpí, což se může projevit ztrátou lesku nebo tvorbou lupů či vyrážek. Je to přesně váš případ? V tom případě byste měli vědět, že tahle katastrofa se dá napravit jedním šikovným kuchyňským pomocníkem…

Ocet z jablek jako řešení

Ano, jablečný ocet se dá skvěle uplatnit při vaření, protože salátům a zeleninovým pokrmům všeobecně dodává nenapodobitelnou chuť. Ovšem i jeho léčivé schopnosti stojí za zmínku, neboť tekutý zázrak se hojně využívá při snižování hladiny cholesterolu i odstraňování problémů se zažíváním, doporučuje se také pacientům s cukrovkou. Málokdo tuší, že rovněž navozuje pocit sytosti, proto je báječným parťákem v případě hubnutí. Co dokáže s vašimi vlasy? Tak o tom si právě teď promluvíme.

Lesk a zdraví. Můžete je mít

Jablečný ocet má kromě výše jmenovaných pozitiv další cennou vlastnost – dokáže totiž obnovit rovnováhu pH vlasů, takže se vaše hříva bude cítit mnohem „uvolněněji“. Zároveň má v popisu práce poskytnout úlevu od protivného svědění pokožky i lupů. Je to hlavně díky obsažené kyselině octové, která eliminuje růst bakterií. Další přítomné složky jablečného octa se postarají o lesk a očistu od chemických látek, které si prostřednictvím vlasové kosmetiky „pouštíte k tělu“, respektive k hlavě. Teď, když máte představu o tom, co tento přírodní poklad dokáže, bychom se mohli podívat na to, jak ho vlastně použít, co vy na to?

Domácí péče, co přinese pozitivní změny

Nejprve si umyjte vlasy obvyklým způsobem. Poté smíchejte jeden díl octa s jedním dílem vlažné vody a směsí si opláchněte hlavu. Pokud chcete docílit maximálního účinku, nabízí se ještě jedna přísada – zelený čaj. Přidáte-li dvě až tři polévkové lžíce do připravovaného domácího zlepšováku, uděláte jen dobře. Přesně tento typ čaje je známý pro svůj vysoký podíl antioxidantů, které pomohou regenerovat poškozené vlasy. Provádějte jablečnou „oplachovací kúru“ jednou týdně, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat