Prostreno.cz

Jablečný ocet pomůže i se zápachem nohou a mozoly

Trpíte na pocení nohou? Než se vydáte do lékárny pro pudr, mastičku nebo sprej, podívejte se do spíže! Jablečný ocet vás zachrání!

Jablečný ocet již dávno patří k základnímu vybavení kuchyně, neboť působí na zdraví pokožky a pomáhá při snižování hmotnosti. Není však překvapením, že i nohám může poskytnout určité výhody. Pokud trpíte na bolesti svalů nebo zápach, je pro vás jablečný ocet jako dělaný!

Ulevuje od bolestí

Nateklé a bolavé nohy nejsou nic příjemného. Namočte je na dobu 20 až 30 minut do lázně s jablečným octem! Ten je známý pro své protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci zmenšit otoky vašich nohou a minimalizovat bolesti. Stačí přidat jeden díl jablečného octa na dvě části vody a tuto směs obohatit několika lžičkami epsomské soli.

Odstraňuje zápach

Existuje mnoho faktorů, které mohou způsobit, že vaše nohy zapáchají asi tak, jako byste si je měsíc nemyli. Na vině je vlhkost, léky, ale dokonce i špatná péče. Zkombinujte jablečný ocet, tymiánový olej, horkou vodu a sodu na pečení. Vše dejte do malé kádě a do ní ponořte svoje dolní končetiny – hezky tak na 30 minut. Jablečný ocet je schopen odstranit jakýkoli zánět, zatímco soda na pečení vás zbaví nežádoucího odéru.

Oživuje suchou pokožku

Suchá a popraskaná pokožka náchylná k loupání? Jeden ze způsobů, jak ji oživit, se vám bude líbit. Nohy namočte do jablečného octa, nechte je odmočit a následně použijte pemzu, která odstraní odumřelé kožní buňky. Odhalíte tak zdravější kůži, zároveň zvýšíte průtok krve ve vašich nohách, takže se do této oblasti dostane více živin.

Může odstranit mozoly

Mozoly má čas od času každý, nicméně když jsou příliš velké a nápadné, mohou způsobit nepříjemné pocity. Dobrou zprávou je, že i tady pomůže jablečný ocet. Opět do něj ponořte svoje nohy. Jeho kyselinová povaha zapůsobí na mozoly a dokonce praskliny jako nic jiného. Pak pro vás bude jednodušší, zbavit se všeho nežádoucího s pomocí pemzy. Stačí smíchat jeden díl jablečného octa se dvěma díly teplé vody, nechat svoje nohy odpočívat 20 až 30 minut a následně vyndat „škrabku“. Jde to o moc lépe, že?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat