Prostreno.cz

Esenciální olej pačuli. Harmonizuje pocuchané nervy a nahradí deodorant

Pačule obecná sice vypadá zcela obyčejně, ale v podobě esenciálního oleje má úctyhodné vlastnosti. Věděli jste, že zklidňuje kašel i pocuchané nervy, léčí záněty, posiluje imunitní systém a dá se využít i jako deodorant?

Ještě nemáte jasno v tom, co je to ta pačule? Nenápadná rostlina původem z Malajsie, která se pěstuje v Indii, na Filipínách, Srí Lance a v některých oblastech Jižní Ameriky. Zajímavá exoticky orientální vůně této bylinky je často používána v parfémech, osvěžovačích vzduchu a vonných svíčkách. Pochopitelně i v aromaterapii má pačuli své čestné místo – hlavně díky jejímu všestrannému využití. Jaké výhody může přinést konkrétně vám?

Lék proti zánětům, co voní po dřevu

Pačuli v tekuté esenciální verzi působí silně protizánětlivě, proto přispívá k účinné léčbě zánětlivých stavů, jako je třeba artritida nebo dna. Zároveň snižuje podráždění v tkáních a potlačuje horečku, což se právě teď, v rizikovém období chřipek, viróz a nachlazení, může hodit.

Medicína na kašel, kterou stačí inhalovat

Díky svému unikátnímu složení dokáže pačulový olejíček uklidnit nejen kašel, ale i epileptické záchvaty. Nelze mu upřít ani to, že povzbuzuje imunitní systém, podporuje regeneraci i růst buněk a přispívá k odstranění škodlivých látek z organismu.

Harmonizátor pocuchaných nervů

Propadli jste pesimismu, trpíte splíny, jste nervózní a nemáte na nic náladu? Ať už za vaše rozpoložení může cokoli, svěřte se do „rukou“ pačuli. Působí mírně sedativně, zklidňuje úzkost a mírní deprese. Tak zapalte svíčku a kápněte pár kapek do aromalampy, hodíte se do psychické pohody a vyženete chmury z hlavy!

Náhrada deodorantu? Ano, to také

Antibakteriální vlastnosti esenciální pačuli se dají využít i ke kosmetickým účelům. Sladší vůně eliminuje tělesný zápach, přičemž se hodí pro všechny typy pleti. Nutno podotknout, že chcete-li ho vyzkoušet, měli byste ho hodně zředit. Samotný olej je totiž aromaticky výrazně intenzivní, což nemusíte dvakrát přivítat vy, ani vaše okolí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat