Prostreno.cz

Jarní detoxikace domova prospěje vašemu zdraví

Vlezlé mrazy a nevlídné snad brzy skončí a nastane tak skvělá příležitost k tomu, abyste svou domácnost zharmonizovali na všech úrovních. A pomohou vám k tomu vhodné květiny nebo solná lampa!

Všichni čas od času potřebujeme vyčistit prostor, ve kterém trávíme spoustu času. Vždyť je třeba zbavit se všech toxinů, škodlivých látek a nečistot, které se v něm hromadí, přičemž ohrožují naše zdraví. A protože už konečně přišlo tolik očekávané jaro, proč to neudělat právě teď? Po zimních měsících je to ideální start do dalšího ročního období. Jak se něco takového vlastně provádí?

Síla správných pomocníků

Možná vás teď jako první napadl velký úklid a dlouhý seznam ekologických čisticích přípravků, které k němu budete potřebovat. Je pravdou, že tato myšlenka se přímo a logicky nabízí, ovšem v tomto případě se jedná o trochu jinou harmonizující „očistu“. Které prostředky dokonale splní svůj detoxikační účel? Tyhle se doporučují vyzkoušet…

Lampa ze solného krystalu, světelná terapie

Solné lampy se vyrábějí z himálajských solných krystalů. Přírodní „materiál“, z něhož se tyto dekorace opracovávají, má díky svým fyzikálním vlastnostem schopnost zlepšit kvalitu vzduchu v místnosti, čímž eliminuje nashromážděné škodlivé ionty. Zdravotní účinky lamp se vlivem jejich zahřívání od vnitřní žárovky či vložené čajové svíčky ještě násobí. Toto slané svítidlo, jež funguje jako „čistička“, podle odborníků navíc přispívá k posílení imunity, snižuje příznaky astmatu i alergie, a navíc podporuje dobrou náladu.

Otevřete okna dokořán. Ideálně hned

Máte pocit, že v obýváku dýcháte naprosto čistý vzduch a škodliviny „poletují“ spíše venku na ulici? Jste na pěkně velkém omylu. Podle výzkumu publikovaného v odborném magazínu Journal of Allergy and Clinical Immunology bývá v interiéru ovzduší pětkrát špinavější oproti exteriéru. Každý člověk si pak podle vědců přináší z venku 40 % alergenů a kontaminantů, které se v domácnosti vesele zabydlí. Právě z tohoto důvodu je třeba pravidelně a intenzivně větrat – nejlépe pak několikrát denně.

Nakupte nové rostliny. Vyplatí se to

Chcete-li detoxikovat váš dům či byt přirozenou cestou, vyzdobte prostor květinami. A vůbec s nimi nešetřete! Rostliny mají svůj zvláštní filtrační systém, díky němuž jsou schopné zlikvidovat až 80 % škodlivých látek. V tomto ohledu jsou za ty nejúčinnější považovány chryzantémy, dracény, fíkusy a aloe vera. Efektivní je však také tchynin jazyk, ledviník nebo lopatkovec.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat