Prostreno.cz

8 kroků k přípravě nezapomenutelné večeře. Buďte královnou kuchyně!

23.12.2016 | Tipy a triky

Pozvali jste svou přítelkyni/svého přítele poprvé k sobě na večeři a přemýšlíte, co a jak připravit, abyste zanechali ten nejlepší dojem? Poradíme vám.

Společná večeře doma je o mnoho romantičtější a také intimnější než večeře v restauraci. Ale pro vás jako hostitele/hostitelku také o něco náročnější. Přesto nemá cenu se přípravy společné večeře bát. Máme pro vás několik tipů jak na to.

1. Vezměte v úvahu své zkušenosti

Vaření není žádná věda, přesto ale mějte stále na paměti své kuchařské schopnosti. Pustit se do složitého, několikabodového menu, když jsou vaším největším kuchařským výtvorem palačinky nebo špagety se sýrem, je přece jen hodně riskantní. Takže vsaďte na jistotu. Váš protějšek jistě ocení i jednoduché jídlo, je-li dobré a připravené s láskou.

2. Připravte si jídlo dopředu…

Abyste se nemuseli stresovat pár minut před příchodem svého Pana Božského/své Slečny Dokonalé, je chytré zvolit jídlo, které se dá předpřipravit. Takže si den předem nakrájejte všechny ingredience nebo uvařte dílčí složky pokrmu. A umyjte nádobí, které už nebudete potřebovat, takže vaše kuchyně pak bude v hodinu H jako ze škatulky.

3. …ale ne úplně

Nicméně není tak docela strategické mít všechno hotovo v okamžiku, kdy vaše návštěva vstoupí do dveří. Lepší je načasovat její příchod tak, aby kuře potřebovalo poslední podlití, omáčka posledních pár minutek na prohřátí apod. Jednak budete mít nějak zaměstnané ruce, takže skryjete případnou nervozitu, a také máte dobrý tip na začátek konverzace.

4. Dejte mu/jí něco na práci

Společné vaření je zábava. A také láme ledy či odstraňuje případnou nervozitu. Takže je-li potřeba ještě nastrouhat sýr, připravit na stůl příbory nebo nalít pití, požádejte o tento úkon svého hosta.

5. Vyhněte se klišé

Hostíte-li ženu, neznamená to, že musíte připravit salát s tuňákem. Zrovna tak platí, že chystáte-li večeři pro muže, je nutné předložit mu pořádný flák masa. Buďte v rámci svých kuchařských možností kreativní. I fantazie na talíři se počítá.

6. Máte-li obavy, vsaďte na Itálii

Výjimka se najde u každého pravidla – a to platí i pro bod 5. Italská kuchyně pro romantickou večeři ve dvou se také pomalu stala klišé. Nicméně těstoviny většinou nezklamou – jejich příprava není složitá a v podstatě nemáte co zkazit.

7. Nezapomeňte na dezert

Sladká tečka je klasika, která prodlužuje romantický okamžik a dokáže skvěle zakončit společnou večeři. Nemusíte se pokoušet o supersložitý dort, klidně zkuste třeba nějaké sezonní ovoce s krémem nebo jednoduchý a lehký koláč.

8. Znejte chutě svého partnera

Nezapomeňte se předtím, než začnete připravovat večeři pro dva, zeptat partnera/partnerky na jídla, která nejí, případně na která je alergický/á. Vyhnete se nepříjemným okamžikům (případně velmi neromantickým výletům na pohotovost).






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat