Prostreno.cz

Čistění nerezových kuchyňských spotřebičů bez šmouh

Nerez – milovaný i zatracovaný. Vypadá krásně, tedy když je čistý a bez šmouh. V opačném případě způsobuje vrásky na čele. Taky vám dělá starosti? Pak jste ještě neobjevili ten správný způsob, jak ho čistit!

Nerezové kuchyňské spotřebiče, doplňky a desky nutně nemusí být zdrojem vaší špatné nálady. Následujte tyhle jednoduché kroky, budete mít po starostech!

Začínáme!

Odpojte jednotku a odstraňte všechny součásti, které se při každodenním čištění vynechávají, jako je například řezací kolečko či držák víka z elektrického otvíráku na konzervy. Přitom si dávejte pozor na ostré díly a poranění. (Neodkládejte tyto díly do mýdlové vody, protože může dojít k nehodě.) Všechny části by také měly být pečlivě opláchnuté, a to ručně, po jednom.

Nic ostrého ani agresivního

Namočte neelektrické součásti, o kterých výrobce píše, že se mají vyhnout myčce, do mýdlové vody. (Myčka může způsobit deformaci jistých částí a otupuje nože.) Poté k čistění použijte měkký zubní kartáček nebo syntetickou podložku. Ocelová vata či jiná drsná brusiva mohou nerez poškrábat a způsobit tak nenapravitelné škody.

Kdy pomůže ocet a mýdlo?

Co se týče kávovarů, odšťavňovačů a rychlovarných konvic, před čištěním spotřebiče si opět nezapomeňte přečíst pokyny výrobce. Odnímatelné součásti ponechte 15 minut v horké mýdlové vodě a následně je jemně vyčistěte. Na zbytek spotřebiče použijte roztok složený ze stejného množství octa a vody. Pokud následně nerez vyleštíte hadříkem lehce namočeným opět v octě – a utřete jej sucha, získá svůj původní lesk.

Jedlá soda v hlavní roli

U bílých kuchyňských pomocníků se osvědčuje tip na řídkou pastu obsahující 1/4 šálku sody na pečení, 1/2 šálku bělidla a 4 šálky vody. Tento zázrak zabraňuje žloutnutí povrchů, které rozhodně nepůsobí příliš vábně.

Před opětovným sestavením nerezového spotřebiče důkladně osušte všechny díly. Zbytková vlhkost může způsobit poškození přístroje nebo plíseň. Při ručním sušení použijte mikrovlákno či papírový ručník. Ještě vám čištění nerezových povrchů přijde tak složité?

Zdroj: www.goodhousekeepig.com, www.verywellhealth.com





Celkem 3 komentářů

Sidytady inzerujete svíčky s dřevěným knotem, což je fajn,ale kolik tato svíčky stojí a jestli si to důchodce může dovolit to už je vedlejší protože všechno co je v uvozovkách neškodné , je velmi drahé
14.06.2022
Masunta nejosvícenější...
12.06.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat