Prostreno.cz

Jak se vyhnout roztřepeným vlasům?

Jaký je nejčastější problém, který řešíme u vlasů? Roztřepené konečky. Protože nezáleží na tom, jak skvělý máte účes, s roztřepenými konečky vlasy nevypadají ani dobře, ani zdravě…

Co všechno přispívá k roztřepeným konečkům?

V první řadě používání fénů, kulm nebo žehliček na vlasy. Horko vlasům nesvědčí, a tak není divu, že se třepí. Svým loknám neprospíváte, ani když je nešetrně kartáčujete, zvláště jsou-li vlasy ještě vlhké. Snadno se pak trhají.

Možná nejsou roztřepené konečky jen vaše vina, ale částečně i vašeho kadeřníka. Tupé nůžky totiž nejsou pro vlasy ideální, a pokud je váš „odborník“ na porost hlavy vlastní, odcházíte od něj už s předpoklady k třepení konečků, ať už o vlasy pečujete, jak nejlépe můžete.

Hodně se spekuluje o tom, že našim vlasům nesvědčí ani všechny ty produkty a chemikálie, které na ně každý den „naplácáme“. Jisté nicméně je, že když vlasy nepřiměřeně často barvíte nebo je neustále „trápíte“ trvalou, mohou se vám roztřepenými konečky odvděčit.

Lék? Prevence!

Pokud už jednou roztřepené konečky na svých vlasech objevíte, nezbývá vám nic jiného, než je ostříhat. Lék na ně totiž neexistuje, vlasy se totiž zacelit nedokáží.

Jedinou možností, jak se roztřepeným konečkům vyhnout, je prevence. Pokud můžete, nepoužívejte žehličku na vlasy, pokud si vlasy vysoušíte fénem, pořiďte si přístroj s regulací teploty vzduchu a vyfoukávejte je velmi vlažným proudem vzduchu.

Vždy pečlivě oplachujte šampon i kondicionér. Jednou týdně dopřejte svým kadeřím vyživující masku a nikdy je vlhké nerozčesávejte kartáčem, ale hřebenem s co nejširšími zuby. Nepřehánějte to ale s množstvím chemických přípravků, jimiž vlasy ošetřujete. Platí, že zdravé vlasy si vystačí se šamponem, kondicionérem a občasnou maskou.

Zamaskujte je

Jestliže z nějakého důvodu nemůžete poslat své roztřepené konečky pod kudlu, respektive nůžky, existují způsoby, jak je alespoň částečně zamaskovat. Použijte hydratační šampon a kondicionér, poté vlasy opláchněte co nejchladnější vodou. Na konečky aplikujte speciální sérum pro vyhlazení jejich struktury a prameny opatrně, pomalými pohyby rozčesejte hřebenem s nejvzdálenějšími a nejširšími zuby.

Pravdou je, že roztřepené konečky můžete zakamuflovat i žehličkou na vlasy, ale tohle řešení v sobě skrývá paradox – sice možná zakryjete fakt, že se vám třepí vlasy, přispějete však zároveň k jejich dalšímu ničení…
 






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat