Prostreno.cz

Deset nejlepších míst na světě, kde se skvěle najíte

Vzhledem k tomu, že zkušenosti s jídlem se stávají velmi důležitou součástí cestování, lidé tráví značné množství času zkoumáním toho, co budou jíst během svých výletů a dovolených. Toužíte po užitečném tipu a příjemném gastro zážitku? Vydejte se na tato místa!

Gastronomie, respektive jídlo v určitých turistických destinacích, patří k tomu podstatnému, co mnozí před odjezdem na dovolenou řeší. Proto se TripAdvisor, což je americká internetová stránka věnovaná cestování a turismu, která se zabývá především recenzemi a tipy, zaměřila na kvalitu lokálních kuchyní. Kde se nejlépe najíte?

Na prvním místě se (ne)překvapivě umístil Řím. A Florencie obsadila příčku druhou. „Cestovatelé se stále více zajímají o kvalitu jídla v oblastech, které touží navštívit. I když kurzy vaření patří ke skvělým způsobům, jak ochutnat rozmanitosti exotických kuchyní, ne každý má tu možnost něco takového absolvovat. Proto jsou informace průvodců a recenze známých lokalit tolik důležité,“ nechává se slyšet mluvčí společnosti Laurel Greatrix s tím, že pokud dorazíte domů z výletu či dovolené, je bezpochyby nejlepším suvenýrem vzpomínka na oblíbenou restauraci nebo báječné jídlo.

Pokud jde o metodiku vyhodnocování zmíněné stránky, TripAdvisor se při sestavování seznamu soustředil hlavně na hodnocení návštěvníků restaurací, kvalitu servisu a v neposlední řadě i vše okolo rezervací. A tady je stanovisko!

Řím

Pokud zavítáte do Itálie, určitě se najezte v některé z římských restaurací. Jistě, existují ty „horší a lepší“, ale vesměs se dá Řím považovat za kulinářský Mount Everest.

Florencie

Takový oběd na toskánské farmě s prohlídkou místního trhu prý patří k nezapomenutelným zážitkům. Dobrou chuť!

Paříž

Kam na jídlo ve Francii? Montmartre, tedy kopec v Paříži a historická čtvrť, která se na něm rozkládá, je prý to pravé!

Barcelona

Španělská kuchyně je ovlivněna stravováním Arabů a Židů. Využívá česnek, cibuli nebo třeba papriky. Byl by hřích, kdybyste ji neochutnali!

New Orleans

Ani francouzská čtvrt v New Orleans by podle TripAdvisoru určitě neměla uniknout mlsným jazýčkům turistů.

New York City

New York City. Tak pulzující a rozmanitý! Brooklyn Half-Day Food and Culture Tour. To je doporučení recenzentů.

Benátky

A zase ta Itálie! Místní víno (i to perlivé, jahodové) je zkrátka vynikající. Je libo těstoviny, noky nebo bruschetty? Italové to zkrátka umí….

Madrid

Tapas je synonymem pro malé občerstvení, degustační talířek či jednohubky. Název tapas přitom pochází ze Španělska. A tam byste také měli zavítat – nejen na ochutnávku vína.

Tokio

I japonská jídla stojí za zmínku. Všechna ta rýže, zelenina, ryby a mořské plody pohladí jazýček jedna báseň!

Bangkok

Pouliční jídla se tu těší velké popularitě. Smažené nudle, vepřové maso v kokosové omáčce, ostrá polévka s krevetami nebo kokosový a rýžový puding. Půjdete do toho?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat