Prostreno.cz

Cibule zastavuje krvácení, leští měď i sklo

Cibule je prostě nepostradatelná. A zdaleka nejen kvůli vaření! Vždyť vyřeší vaše trable s lupy i bradavicemi. Také zesvětlí nehezké pigmentové skvrny, vyčistí rámy obrazů a odstraní odolné skvrny z oblečení.

Jen stěží bychom hledali domácnost, ve které by chyběla královna kuchyně, tedy cibule. Právě ona je tradiční přísadou a ochucovadlem pokrmů, spolehlivým léčitelem neduhů i kosmetickým pomocníkem. Už jste ji někdy zkusili využít těmito způsoby? Funguje to na jedničku!

Efektivní čistidlo na přírodní bázi

Ano, je to tak. S cibulí se totiž nemusí jen vařit, což moc dobře věděly už naše moudré babičky. To, že štiplavá potravina umí rychle a snadno leštit měď, sklo i zlaté předměty, možná zjistily právě ony – ostatně, zase tak nepravděpodobné to není. Vždyť kdo jiný si dokázal poradit v každé situaci? Když už jsme u toho čištění, nebojte se aromatického přítele použít i na rámy obrazů nebo oblečení, na němž po žehlení zůstaly nežádoucí skvrny.

Okamžitá stopka krvácení i léčba opuchlin

Když se spustí rýma, není to nic příjemného, to víme všichni. Inhalováním cibule – a to pěkně plnými doušky, však dojde k okamžitému ukončení nosního „krveprolití“. Její plátky namočené do teplé vody se zase přikládají na opuchliny a hnisavé rány. Pokud jde o nevzhledné bradavice a kuří oka, ty zmizí jako mávnutím kouzelného proutku, jakmile na ně budete opakovaně přikládat cibuli namočenou v octu.

Zesvětlovač tmavých pigmentových skvrn

Zelenina, o jejímž původu se dodnes hodně spekuluje, svede divy i v situacích, ve kterých byste to možná neřekli. Pravidelné potírání pigmentových skvrn rozkrojenou čerstvou cibulí vede k jejich pozvolnému zesvětlování. Vše pochopitelně záleží na tom, jak zodpovědně a často budete tuto proceduru provádět. Uděláte si na ni čas třeba každý druhý den? Pak máte co nevidět po problému.

Nepřítel lupů, co si nebere servítky

Venku sice panují tropické teploty, ale vaše ramena vypadají, jako byste právě prošli závějí? Skoncujte s lupy jednou provždy, není to tak těžké, jak se může zdát. Rozsekejte několik cibulí a naložte je na týden do francovky. Nutno dodat, že „medikament“ musí být dobře uzavřený. Tinkturou si pak masírujte vlasové kořínky ráno i večer. Než se nadějete, budete na lupy už jenom vzpomínat!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat