Prostreno.cz

Barvení naopak. Čím dostat z vlasů odstín, který se vám nelíbí

Trochu jste se při výběru barvy sekla v úsudku? Nebo se touha po nové vizáži doma nesetkala s pochopením? Hlavně klid! Katastrofa se dá snadno napravit, třeba s pomocí koupelové soli nebo tabletek vitaminu C. Ovšem i takový šampon proti lupům svede divy!

S velkým nadšením jste si v drogerii koupila barvu na vlasy, jenže ouha, výsledek vás zklamal na celé čáře. Nový vzhled pak mohl zkritizovat i váš partner, který upřímně přiznal, že „na tohle si vážně nezvykne“. Zkrátka a dobře, důvodů, proč chtít hřívu vrátit do původního stavu, může být více. Jenže jak to šetrně zrealizovat? Na tyhle domácí techniky můžete vsadit!

Pořiďte si šampon proti lupům – i když je nemáte

Pokud jste se někdy nechala barvit v kadeřnickém salonu, jistě vám tam kladli na srdce, abyste se nějakou chvíli vyhýbala šamponům proti lupům, protože tyto produkty kvůli obsahu jistých chemických látek způsobují blednutí nového odstínu. A přesně tohle vám teď hraje do karet! Nutno dodat, že tato metoda je poněkud zdlouhavější, neboť je třeba vlasy umýt vícekrát po sobě, abyste si všimla prvních změn. Každopádně je to ke koruně krásy pořád ohleduplnější než často používaná bělidla.

Tablety s vitaminem C. No vážně

„Céčko“ snižuje riziko nachlazení, neboť přispívá k posílení obranyschopnosti. Také urychluje hojení ran a chrání pokožku před poškozením vnějšími vlivy – včetně škodlivého UV záření. Ovšem pozor, vsadit se na něj dá, i když jde o odbarvování. Ještě jste o tom nikdy neslyšela? Rozdrťte dvě vitaminové pilulky a přidejte je do větší dávky šamponu. Hřívu si umyjte, jak jste zvyklá, poté aplikujte tuto speciální směs. Po 20 minutách zlepšovák vypláchněte vlažnou vodou a použijte oblíbený kondicionér. V případě potřeby celý proces opakujte.

Koupelová sůl jako sázka na jistotu

Hydrogenuhličitan sodný je víceúčelová surovina, která je nepostradatelná také při výrobě koupelových solí. Pokud vám tento termín nic moc neříká, jedná se o označení jedlé sody. A tu přece moc dobře znáte! Když si sůl s touto „přísadou“ dáte do vany a poležíte si v ní tak půl hodiny (přičemž si budete namáčet i vlasy), nechtěný odstín začne hodně rychle ztrácet pigment. Už si napouštíte vodu?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat