Prostreno.cz

Hřebíček je levným a dost kvalitním osvěžovačem vzduchu

Že hřebíček se uplatní jenom v kuchyni? Ale kdepak! Vyžene z bytu nežádoucí pachy, spolehlivě zlikviduje plísně, zreguluje krevní tlak, a navíc zatne tipec pupínkům. Návod k použití nastudujete z následujících řádků!

Nejkrásnější svátky roku se blíží mílovými kroky. Máte je úzce spojené s vůní hřebíčku, proto jste nenechali nic náhodě a doplnili jeho zásoby? Dobře jste udělali. Koření, jehož hodnota byla v dobách dávno minulých srovnatelná se zlatem, platí za všestranného pomocníka. S čím vším vám pomůže? Tohle si raději zapište!

Osvěžovač vzduchu. V rytmu čisté přírody

Nechcete si po domácnosti „stříkat“ kupované osvěžovače nabité chemií? Vyrobte si vlastní produkt, je to jednoduché! Připravte si zhruba 100 ml slunečnicového, olivového, mandlového nebo sezamového oleje a rozehřejte ho na mírném ohni. Jakmile začne „probublávat“, přidejte deset hřebíčků, povařte dvě minuty a odstavte. Výtvor následně nechte deset hodin louhovat na tmavém místě, poté přeceďte, a je hotovo. Získaný olej smíchejte s vodou a směs přelijte do nádoby s rozprašovačem. Tenhle „deodorant“ pro váš byt budete milovat! Nutno dodat, že „uvařený“ zlepšovák se vám bude hodit i k jiným účelům.

Ničitel plísní, co zabírá na jedničku

Ze statistik jednoznačně vyplývá, že se každý pátý tuzemský příbytek potýká s plísní, která se neobjevuje jen v koupelnách, ale i ostatních pokojích. Co si s takovým nadělením počít? Na postižená místa naneste polévkovou lžíci hřebíčkového oleje rozmíchanou v šálku vlažné vody. Po pár minutách působení voňavého roztoku plíseň půjde snadno odstranit. Nevěříte?

Lék na krevní tlak. S okamžitým účinkem

Ochucovadlo s typickým aroma vám nepodá pomocnou ruku jenom při úklidu či ovonění vnitřních prostor. Už jste někdy slyšeli o tom, že stejně jako skořice přispívá k regulaci krevního tlaku, čímž podstatně snižuje riziko kardiovaskulárních chorob? Prokázal to jistý americký výzkum, jehož závěry sdělují, že k normalizaci tlaku dochází již po 30 dnech dennodenní konzumace hřebíčku. To zní ale hodně zajímavě.

Kosmetika proti akné? Proč vlastně ne

Zmíněné koření vykazuje protizánětlivé, antifungální, antioxidační a antiseptické vlastnosti. To je také důvod, proč si hravě poradí třeba s akné. Ptáte-li se, jak s ním naložit, stačí pár kousků rozemlít na prášek a přidat lžičku medu. „Krémem“ pak ošetřujte nežádoucí pupínky, po jeho zaschnutí smyjte. Budete-li tuto kúru opakovat několikrát týdně, výsledky se dostaví co nevidět.

Zdroj: www.homehome.com, www.howtodoit.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat