Prostreno.cz

Ty nejlepší rostliny, které ocení vaši chlupáči

Matka příroda věnovala zvířatům instinkty, mezi které patří přirozená touha po rostlinách a dobrodružství. Proto se ujistěte, že květiny a bylinky, které doma pěstujete, jsou bezpečné. Které druhy domácím mazlíčkům dělají dobře?

Psi i kočky jedí trávu pro podporu funkcí svého žaludku, proto není vhodné nechat je ochutnávat rostliny, které jsou ošetřené pesticidy. A tak je to se vším. Bylinky mohou být bezpečně používány k podpoře zdraví zvířat, vše však vyžaduje zdravý rozum. Sušené nebo čerstvé lze přitom přidávat přímo do krmiv. Pochopitelně po konzultaci s veterinárním lékařem. A které patří k těm nejlepším? Obecně platí, že i když níže doporučované rostliny nejsou pro domácí zvířata toxické, nikdy by na zahradě neměly růst volně. Ve velkých nebo nekontrolovaných množstvích může některá z nich způsobovat nežádoucí účinky, jako je žaludeční nevolnost, zvracení a průjem.

Heřmánek, máta a ti druzí

Heřmánek pomáhá upokojit mysl a tělo, a to nejen u lidí, ale i u zvířat. Někteří domácí mazlíčci však na něj mohou být alergičtí. Pro podporu trávení lze zase využít sílu máty peprné. Zvířatům dělá dobře i tymián a fenykl. Chybu neuděláte ani s petrželkou, která je bohatá na bílkoviny, vlákninu, vitaminy a stopové minerály.

Pampeliška

Skromná pampeliška obsahuje množství vitaminů a minerálů a je považována za jednu z nejkompletnějších rostlinných potravin na zemi. Svému mazlíčkovi prospějete, pokud ji v létě povařenou, nebo teď v zimě sušenou, sem tam vhodíte do misky s granulemi.

Šanta kočičí

Šanta kočičí pomáhá uklidnit nervový i trávicí systém zvířat a podle všeho zmírňuje úzkost, nespavost a nevolnost.

Listová zelenina

Nevíte, co letos vysadit? Pokud jde o jedlé rostliny, jako je například mrkev, cuketa, okurek, celer, hrách, brokolice a zelené fazole, tak tyhle dobroty jsou pro psy a kočky bezpečné. Stejně jako chřest, květák, borůvky, jahody, hlávkový salát a špenát. Od takového česneku ale držte svého miláčka co nejdál. A jak je to s rostlinami, které vám v létě dělají radost? Macečky, africké fialky, ibišek, tařicovka přímořská, slunečnice, měsíček, sedmikrásky či petúnie pro domácí mazlíčky nepředstavují žádné nebezpečí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat