Prostreno.cz

Překvapující síla kávy. Pomocník v kosmetice i při úklidu

Věděli jste, že káva má i jiné úžasné schopnosti, než budit po ránu unavené spáče? Přestože kávu třeba vůbec nepijete, jednu sklenici byste pro různé účely měli mít vždy připravenou ve spíži. Pomůže totiž například s připáleným nádobím nebo celulitidou.

Pro krásné vlasy

Káva skrývá mnoho možností využití a jednou z nich je i péče o naše vlasy. Nejenže brunetám dodá lesk a sytější odstín jejich hřívy, obecně ale dokáže také posilovat vlasové cibulky, takže účinně bojuje proti vypadávání vlasů a pomáhá jejich posílení a růstu. Za vším nestojí nic jiného, než v kávě obsažený kofein. Postup aplikace je velmi jednoduchý. Uvařte si pořádný šálek silnější kávy, kterou následně přes jemné sítko přeceďte, abyste se zbavili lógru. Odvar nechte vychladnout a vlasy umyjte tak, jak jste zvyklí. Po smytí šamponu odvarem vlasy polijte a nechte chvilku působit. Poté je opláchněte a vysušte. Rozdíl na sebe nenechá dlouho čekat.

Pohlcovač pachů

Káva má skvělé neutralizační schopnosti. Pokud vás tedy v bytě, lednici nebo skříních trápí nepříjemný zápach, stačí, když nasypete pár polévkových lžic do misky a tu pak postavte na místo, kde vám to nevoní. Káva do sebe natáhne veškeré pachy a vy ji pak už jen jednoduše vysypete do koše. V případě silnějšího odéru je nutné kávu v misce několikrát vyměnit.

Boj proti pomerančové kůži

Pokud jde o kofein, má kromě posilování vlasových kořínků ještě schopnost zbavit naše tělo nevzhledných dolíčků a odumřelé pokožky. Mletou kávu můžete přimíchat do přípravků na tělo nebo ji použít samotnou. Snáze se používá spařená, takže pokud vám zbyl lógr z odvaru na vlasy, určitě ho nevyhazujte a vzniklou pastou pořádně promasírujte problematické partie. Funguje jako účinný peeling, který prokrví a vypne vaši pokožku.

Připáleniny

Připálené hrnce nebo sporák nemusejí být problém, máte-li po ruce trochu tohoto mletého zázraku. Káva funguje jako abrazivum nejen v případě naší pleti, ale i tehdy, potřebujete-li se účinně zbavit připečeného oběda z vašeho nádobí. Jednoduše ji nasypte na připáleniny, zakápněte trochou saponátu a vydrhněte houbičkou. Káva vás kromě nečistot zbaví i zápachu po připálenině.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat