Prostreno.cz

Rostliny stvořené pro život v koupelně

Že v bezprostřední blízkosti vany, umyvadla nebo sprchového koutu nelze vůbec nic pěstovat? To řekněte begonii nebo bambusu. Taková aloe vera vám také docela za místo v koupelně poděkuje.

Stejně jako v jiných místnostech i v koupelně byste chtěli mít živé květiny? Je pravda, že na tomto místě to se světelnými podmínkami není žádná hitparáda. V potaz se musejí brát i vyšší teploty, stejně jako vlhkost a menší dispoziční prostor. Znamená to tedy, že musíte svou rostlinnou dekoraci opravdu oželet? Ale kdepak, těmto druhům by tmavší zázemí uškodit nemělo.

Aloe vera přímo vyniká odolností

Co se týká pěstování, aloe vera nemá žádné náročné požadavky. Pokud ji umístíte v blízkosti okna, aby se určitou část dne mohla těšit ze slunečních paprsků, bude nadmíru spokojená. Vzhledem k tomu, že patří mezi sukulenty, nemusíte to nijak přehánět ani se zaléváním. A proč je dobré mít tuhle šlahounovitou krásku po ruce? Její gel je léčivou první pomocí při odřeninách, drobných řezných ranách i lehkých popáleninách. Díky vysokému obsahu vitaminů a minerálů taktéž zpomaluje tvorbu vrásek, vyrovnává tón pokožky a zabraňuje lupům.

Lucky bambus představuje noblesu

Kdysi byl bambus vnímán jako rostlina vzdělaných lidí, protože prý ztělesňoval kultivovanost těla i ducha. Dnes je oblíbenou ozdobou vnitřních i venkovních prostor. Lucky bambus nevyžaduje přímé slunce ani zvláštní zacházení. Dokonce se obejde i bez půdy, což mu na popularitě jenom přidává. Stonek totiž stačí dát do vázy s vodou, která se mění zhruba jednou za dva týdny.

Begonie – na vlně puntíků

Begonie maculata je bezpochyby hodně zajímavou pokojovkou. Je to hlavně díky pestrým listům – zespodu jsou červené, přičemž svrchní strana je tmavě zelená se stříbřitými tečkami. Aby těch ozdob nebylo málo, „puntíkatá begonie“ se v období růstu obsype jemnými bílo-růžovými kvítky. Atraktivní a vizuálně originální květina si ve vyšší vzdušné vlhkosti doslova libuje, proto je pro ni koupelna naprosto ideálním útočištěm.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat