Prostreno.cz

Ústní vodu můžete využít mnoha způsoby

I když to vypadá, že ústní voda se hodí tak akorát do pusy, pravda je úplně někde jinde. Dá se s ní čistit pračka a léčit akné nebo lupy. Funguje také jako repelent, a navíc prodlužuje životnost řezaných květin.

Je ústní voda neodmyslitelnou součástí vaší každodenní hygieny? A víte, že se zdaleka nehodí jen na likvidaci plaku a bakterií, které se rády zabydlují v mezizubních prostorech? Zjistěte, jakého všestranného pomocníka máte vlastně po ruce!

Záchrana při nehtové plísni

Registrujete na svých nehtech první známky plísňové infekce? Pak není na co čekat. Pro první pomoc vás však nebudeme posílat do lékárny, ale do koupelny. Smíchejte ústní vodu s bílým octem v poměru 1 : 1. Vzniklou směs si na zasažená místa nanášejte dvakrát až třikrát denně, na zlepšení situace nebudete čekat dlouho.

Něco jako repelent

Opět je tu období, kdy začíná obtěžovat krvelačný hmyz. Ještě jste si nestihli pořídit repelent? Než se k tomu dostanete, můžete si pokožku potírat zmíněným produktem dentální péče. Komáři vám dají pokoj!

Lupy? S těmi se rozlučte

Už jste na lupy zkusili všechno možné i nemožné, jenže žádné extra výsledky to nepřineslo? I v takovém případě se ústní voda hlásí do služby. Stačí ji pravidelně využívat jako finální oplach po běžném mytí vlasů.

Užijte si léto bez akné

Svěží „kloktadlo“ je velice nápomocné i tehdy, pokud trpíte akné a pigmentovými skvrnami. Působí totiž antisepticky, přičemž vykazuje uklidňující vlastnosti. Tak se chopte vatové tyčinky, namočte ji do té blahodárné zubní tekutiny a zahajte protiútok.

Delší životnost květin

Je to tak frustrující, když ten krásný puget květin začíná uvadat a vy té zkáze musíte jen nečinně přihlížet. Ale počkat, lze to přece oddálit! Jen musíte do vázy s vodou přidat polévkovou lžíci ústní vody. Tato neobvyklá přísada pomůže zničit bakterie, které zkracují životnost rostlin.

Pračka jako nová

Kdy jste naposledy zbavili pračku vnitřních nahromaděných nečistot? Věřte, že jich tam není zrovna málo. Jestli ovšem odmítáte kupovat drahé prostředky v drogerii, zkuste k tomuto účelu použít  jmenovaný prostředek. Zkrátka nalijte půl jeho šálku do dávkovače na prášek a spusťte běžný prací program.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat