Prostreno.cz

Čistá žehlička je základem dokonale vyžehleného prádla

Kdo nemiluje ten pocit čerstvě vyžehleného trička? Působí tak upraveně a reprezentativně, což prý v druhých vyvolává pocit, že jste zodpovědní. Samotná žehlička však musí být naprosto čistá, jinak na prádle nechává otisky. Jak a čím ji vyčistit?

I když žehlení patří k těm méně oblíbeným domácím pracím, výsledek stojí za to. Nic se nevyrovná úhledně „narovnanému“ oblečení. A právě proto může být dost frustrující, když si dáte tu práci, svršky vyperete a vyžehlíte a při skládání do skříní zjistíte, že se na některých místech objevily skvrny od žehlicí destičky!

Pomoc z koupelny

Nahromadění nečistot a popálenin na žehličce také může způsobit, že se spodní část tohoto domácího pomocníka na oblečení přilepí. Nic moc vyhlídky! Naštěstí existuje řešení. Už jste slyšeli, jakou moc má obyčejná zubní pasta? Ano, stará se o hygienu chrupu, ale také čistí skvrny na koberci a šmouhy na podlaze, zbaví vás nevzhledných stop na pokožce po barvení vlasů a zároveň si rozumí i s připáleninami.

Hadřík a chvilka času

Ujistěte se, že je žehlička odpojená, nádržka na vodu prázdná a žehlicí deska studená. Větší přiškvařené kousky odstraňte špachtlí. Natřete bílou zubní pastu (nezáleží na značce) na špinavé oblasti. Nechte pár minut působit a setřete ji čistým hadříkem. Žehličku zapojte a nádržku naplňte vodou. Potom přístroj položte na starý ručník a nastavte jej na páru. Vyčkejte 5 minut, dočkáte se maximální čistoty. Použití zubní pasty však není to jediné, co můžete udělat. I jedlá soda nedá usazeninám na žehličce šanci!

Jako v předchozím případě zkontrolujte, že je žehlička odpojená, nádrž na vodu prázdná a žehlicí deska studená. Smíchejte 2 lžičky jedlé sody s vodou a vytvořte pastu. Tu aplikujte na špinavé oblasti, nechte 10 minut působit a otřete čistým hadříkem. Dál postupujte jako u zubní pasty. Žehličku zapojte, nastavte na páru a 5 minut počkejte.

Jak zabránit malérům v budoucnosti?

Nyní, když je vaše žehlička pěkná a čistá, pravděpodobně nebudete chtít v blízké budoucnosti znovu absolvovat všechen ten stres s „označkováním“ oblečení. Nejlepší způsob, jak tomu zabránit, je věnovat více pozornosti nastavení přístroje. Snažte se nepoužívat maximální teploty a zároveň nikdy nenechávejte horkou žehlicí plochu bez dozoru! Může roztavit téměř jakoukoli látku, které se dotkne.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat