Prostreno.cz

Příběh o čistém hřebenu

Kolik nashromážděných nečistot číhá mezi štětinami vašeho hřebene? Možná to snad raději ani nechtějte vědět. Každopádně byste je měli odstraňovat každých 14 dní, radí odborníci. Třeba jedlou sodou nebo olejem z čajovníku.

Hřeben k rozčesání i úpravě vlasů využíváme denně, a to i několikrát. Ovšem ruku na srdce, jak často ten svůj čistíte právě vy? Myslíte si, že je to zbytečné? Hned vás vyvedeme z omylu!

Nepořádek, který na hlavě nechcete

Hřeben se možná tváří, že je zcela bez poskvrnky, ale opak je pravdou. Mezi jeho štětinami se nacházejí částečky kůže, bakterie, roztoči, kožní maz a zbytky chemikálií z používané kosmetiky, stejně jako prach, který vám při pohybu venku na hřívě ulpěl. Jinými slovy – pravidelná očista je prostě nutná, protože s každým použitím onoho nástroje tyto nečistoty putují přímo k pokožce hlavy, což může v lepším případě skončit podrážděním kůže, vznikem lupů nebo svědivými vyrážkami. Jenže jak se něco takového dělá? Vybrat si můžete hned ze dvou způsobů…

Jedlá soda s vodou

Směs vody a jedlé sody má neuvěřitelně široké pole působení. Dokáže zlikvidovat usazeniny, nablýskat dlaždice i spáry, zbavit kupované ovoce pesticidů, oživit zašlé barvy koberců nebo naleštit šperky. Proč schopnosti tohoto zázraku nevyužít i při čistění hřebenů? Nejprve z nich ale vyndejte chomáče vlasů, to je první a zásadní krok. Pak je ponořte do sodného roztoku a nechte je tam pobýt alespoň 20 minut. Tím je vaše práce vlastně u konce, protože po uplynutí této doby je stačí jen vyjmout a položit na ručník, kde za chvilku proschnou.

Olej tea tree 

Olej získávaný z listů kajeputu střídavolistého má pověst účinné dezinfekce, která si hravě poradí s bakteriemi, plísněmi, odolnými skvrnami a veškerými druhy nečistot. I on je tedy správnou volbou! Vmíchejte několik jeho kapek do šálku teplé vody a získaným prostředkem hřeben „vydrhněte“. Nejlépe za pomoci starého zubního kartáčku, který se dostane do všech zákoutí a štěrbin.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat