Prostreno.cz

Bílý ocet je nedocenitelným pomocníkem při praní prádla

Ocet jako parádní změkčovadlo ručníků? Samozřejmě! Pokud ho přidáte do dávkovače pračky, můžete se vyhnout i žmolkům, přičemž zachováte tmavé barvy oblečení. Zbavíte se také odolných skvrn a nepříjemných pachů.

Jistě se shodneme na tom, že ocet má v domácnosti nekonečné množství využití, a to jak při vaření, úklidu, odpuzování hmyzu, zkrášlování i leštění šperků. Už jste s ním ale zkusili prát? Dnes se zaměříme na ocet bílý, který je při této disciplíně nedocenitelným pomocníkem. Co všechno umí?

Měkké a nadýchané ručníky

Zakomponovat ocet do pracího procesu, zejména pak před začátkem máchacího cyklu, není vůbec špatný nápad. Díky tomuto zlepšováku pak z bubnu vytáhnete sametově hebké a nadýchané ručníky, do kterých je radost „zabořit“ tvář i ruce.

Aby bílá bílou byla

Tato tekutina je dostatečně silná na to, aby odstranila zbytky pracího prostředku, nečistoty i odolné skvrny, ale zároveň jemná, tudíž nehrozí poškození prádla. Rozjasňuje a bělí oblečení, takže ji neváhejte přidat třeba k aviváži.

Už žádný zápach

Ocet funguje jako báječný deodorant, který pohlcuje bakterie i všemožné nepříjemné pachy. Je úplně jedno, zda vám tričko „nasáklo“ cigaretovým kouřem nebo potem při náročném tréninku, tento prostředek si s tím hravě poradí.

Prevence žmolků

Nechcete riskovat, že vám na oblečení ulpí žmolky a podobné nežádoucí „ozdoby“? O důvod víc, proč do dávkovače přilít i šálek bílého octa. Ten takovým katastrofám dokáže zabránit, zatímco zachovává tmavé barvy oblečení, čímž je chrání před vyblednutím. Nelze nezmínit, že také bojuje proti statické elektřině. A to jsou hodně vítaná pozitiva, nemyslíte?

Samovolný úklid pračky

Čistá pračka rovná se čisté prádlo, to je snadná rovnice. Použitím octa při každém praní nejenže osvěžíte prádlo, ale také zbavíte útroby vašeho spotřebiče minerálních usazenin, vodního kamene a dalších pozůstatků, jež ohrožují jeho životnost. A co je na tom úplně to nejlepší? Tenhle úklid je úplně bez práce, takže šetří čas i nervy.

Zdroj: www.goodhousekeeping.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat