Prostreno.cz

Zařizujete si kuchyň? Inspirujte se 5 trendy pro rok 2021!

11.09.2020 | Tipy a triky

Chcete, aby vaše kuchyň byla nejen praktická a účelová, ale také stylová? Inspirujte se trendy pro rok 2021! Přírodní materiály, kuchyňská linka z betonu či mramoru, ale i chytré technologie – to vše jsou trendy, které aktuálně vládnou kuchyním.

Oživte svou kuchyň novými trendy

Kuchyň už dávno není místem věnovaným pouze přípravě jídla. Společně s obývacím pokojem se stává centrem veškerého dění, což se odráží v nejnovějších trendech. Jejich cílem je vnést do kuchyně život a z přípravy jídla udělat jednu velkou událost. 

1. Když méně znamená více

Jemné tóny, čisté linie a prakticky řešené úložné prostory – minimalismus si našel cestu i do kuchyně. Objevíte ho i v takových maličkostech, jako jsou bezúchytové skříňky, které otevřete pouhým zatlačením. Celá kuchyňská linka díky tomu působí kompaktnějším a jednotnějším dojmem. 

2. Vpusťte do své kuchyně přírodu

Život v městském prostředí si vybírá svou daň mimo jiné v podobě vysoké míry stresu a nepohody. Právě proto je důležité obklopit se přírodou, kdykoliv je to jen trochu možné. Renesanci zažívají pracovní desky z přírodních materiálů, jako je dřevo, žula nebo mramor. Do kuchyně se také přímo nabízí umístit živé rostliny – třeba bylinky, které při přípravě jídel jistě využijete.

3. Dejte nábytku druhou šanci

Vdechněte nový život staršímu, použitému nábytku, kterého jsou plné bazary, a kdo ví, možná se nějaký ten poklad skrývá i u vás na půdě. S trochou času a péče ho můžete upravit podle libosti nebo z něj využít jenom část a vytvořit z něj něco docela jiného. 

4. Pohrajte si s barvami

Zapomeňte na nudnou kuchyňskou linku v jednom barevném tónu. Hitem jsou horní a dolní skříňky odlišných barev. Zatímco horní skříňky by měly být světlé, u skříněk pod linku se nemusíte bát ani tmavších barev. Pokud se tedy neumíte rozhodnout mezi dvěma barvami, pak je tento trend pro vás to pravé. 

5. Vařte chytře!

Chytré technologie už vám dnes pomohou uvařit večeři nebo umýt nádobí. Stačí propojit spotřebiče s vaším chytrým telefonem, a pak už si jenom užívat efektivnější starost o domácnost. Spotřebiče vám samy napoví, jak správně připravit váš oblíbený pokrm, a pohlídají za vás vše podstatné.  Chystáte se i vy renovovat svou kuchyň nebo pořizovat novou kuchyňskou linku? Inspirujte se kuchyňskými sestavami na Heurece, které zde najdete přehledně seřazené podle jejich oblíbenosti. 





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat