Prostreno.cz

Vykouzlete z obyčejného čaje magický nápoj

Až dostanete příště chuť na čaj, nebo až si budete ráno připravovat svůj šálek pro dobrý začátek dne, vyzkoušejte naše tipy. Prozradíme vám, co k oblíbenému čaji přidat, abyste z něj udělali opravdový kouzelný elixír.

Co může být lepšího než si za studených zimních dnů, když venku prší, nebo sněží, ale uvnitř je krásně teploučko, než vychutnat si šálek horkého čaje? Nic. A aby vám se jednoho dne váš oblíbený čaj nezprotivil, poradíme vám několik přísad, které posunou váš čaj nejen o úroveň výš, ale dokonce z něj vytvoříte léčivý elixír.

Med

Med jako klasická přísada do čaje je alternativou k cukru, která nemá negativní vliv na hladinu krevního tlaku a inzulinu. Sladké včelí zlato dokáže zmírnit příznaky nachlazení a chřipky, stejně jako škrábání v krku. Kromě toho pomáhá na hubnutí, čistí pleť a bojuje proti zánětům všeho druhu.

Kokosový olej

Jedinečná kombinace mastných kyselin v kokosovém oleji působí pozitivně na naše zdraví, pomáhá s odbouráváním tuku a zlepšuje kognitivní funkce. Pro těhotné je kokosový olej velmi dobrý, protože dokáže posílit imunitní systém miminka.

Levandulový olej

Olej z levandule je tím nejčastěji používaným na celém světě. Nejenže nádherně voní, ale léčí také revma a problémy trávicího traktu. Kromě toho je levandule výborná na relaxaci. Zmenšuje emocionální stres, pomáhá při potížích s usnutím a ulevuje při bolestech hlavy.

Skořice

Pro chladné období je perfektní, a navíc chutná. Skořice podporuje hubnutí, posiluje imunitní systém, zmírňuje menstruační potíže, chrání před zánětlivými onemocněními a chřipkou, infekcemi a chronickými nemocemi. Kromě toho je skořice známá svou schopností snižovat hladinu cukru v krvi.

Zázvor

Léčivé schopnosti zázvoru zní až těžko uvěřitelně – pomáhá tělu s přijímáním důležitých látek, zmírňuje bolesti žaludku a podráždění střev, zlepšuje trávení a prokrvení a podporuje snižování váhy. Čaj se zázvorem také významně pomáhá těhotným zklidnit žaludek při nevolnostech.

Kayenský pepř

Ostrost kayenského pepře pomáhá při detoxikaci a podporuje správné trávení. Zároveň snižuje pocit hladu, takže je ideální i při hubnutí. Kayenský pepř také zmírňuje bolesti pohybového aparátu a bolesti zad.

Kardamom

Antioxidanty obsažené v kardamomu mají protizánětlivé účinky. Koření pomáhá také při potížích s trávením a účinně zbavuje i zápachu z úst.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat