Prostreno.cz

Mocná příroda v kuchyni: Tyto motivy obrazů vás jednoznačně potěší

15.01.2021 | Tipy a triky

Milujete pobyt v kuchyni, nebo je pro vás příprava pokrmů pouze jakousi rutinou, a ne příliš oblíbenou záležitostí? Ať už je vaše situace jakákoli, stoprocentně byste rádi trávili čas v místnosti, jež bude z hlediska estetiky dokonalá. Postarat se o to samozřejmě může výmalba, nicméně zapomínat byste neměli ani na mnohé interiérové doplňky. Aktuálně jich lze sehnat spousty v čele s různými zajímavými obrazy.

Těch je neskutečné množství. Velmi oblíbenými motivy používanými právě v kuchyni a jídelně jsou bezesporu ty přírodní. Vždyť právě základem jídel jsou suroviny, které si vypěstujeme, případně pocházejí z pole či z lesa. V případě hub jde o zcela běžnou záležitost. Kuchyně si jednoznačně takovýto obraz přírody znázorňující přirozené záležitosti zaslouží. Po jakém motivu se vyplatí sáhnout? To vám prozradíme v tomto článku.

Stále zelený bambus

Milujete zelenou barvu? Aby ne, vždyť právě ona je nedělitelně spjatá s přírodou a vším okolo. V bytě nebo domě můžete mít samozřejmě spousty krásných rostlin, nicméně mnohem bezstarostnější je pořízení elegantního obrazu, jemuž dominuje právě tato živá, zelená barva. Výbornou volbou je zelený bambus. Tento poměrně hustý porost tradiční asijské rostliny je typický jednak tradičním vzhledem a jednak také velmi propracovanou texturou. Kombinace zelených odstínů je u bambusu naprosto kouzelná a pohled na ni stojí za to. Oživit takovýmto výjevem můžete nejen kuchyni, ale například chodbu nebo jakoukoli jinou místnost. Moc hezky mimo jiné také vypadají bambusové listy čeřící vodu. Tento záběr se hodí třeba do koupelny. Tady se motiv vody hodí náramně. Vždyť se s vodou v koupelně setkáváme zcela běžně každý den. 

Mlhavý les

Vydáváte se rádi na houby? Pak se vám bude líbit obraz zachycující právě les v době po dešti. Krásné, tmavě zelené smrky jsou na něm kombinovány s všudypřítomnou mlhou, jež barevně dokonale kontrastuje s těmito dlouho rostoucími živými organismy. Opar nad lesem navíc symbolizuje to, že začnou růst ony zmiňované houby. Těšit se na ně opět alespoň na chvíli můžete i v momentě, kdy třeba venku panuje za okny třeskutá zima.

Černobílý les jako sázka na nadčasovost

Jsou to právě černobílé kombinace, které se neohrají ani za delší čas. Prostě se na tyto barvy díváme rádi a nestárnou. Takový černobílý les vypadá moc hezky. V jakékoli místnosti včetně kuchyně nijak výrazně nenaruší daný prostor, naopak jej elegantně doplní. Černobílý les určitě stojí za zvážení. Kompozice jednoznačně ukazuje fakt, že v jednoduchosti se ukrývá největší síla.

Vícedílný obraz horské louky

V horách je vždycky krásně. O této skutečnosti není třeba nijak výrazně pochybovat. Naopak. Nádherná příroda skýtá vynikající podmínky pro zasloužený relax. Odpočinout si ale můžete klidně i doma. Stačí si zakoupit vícedílný obraz znázorňující rozkvetlou horskou louku. Budete moct obdivovat spousty krásných barev. Květiny na louce jsou pestrobarevné a dokážou vytvořit dokonalé kombinace, které vás budou nesmírně bavit. Doplněny budou květy všudypřítomnou zelení.

Kvetoucí sakura

Další pozoruhodný motiv, který určitě stojí za to. Sakury se vyznačují nádhernou růžovou barvou v několika různých odstínech. Moc hezky vypadají třeba v případě olejomalby. Růžový odstín je krásný. To samé platí i o dalších barvách. Okolo sakury se nachází vodní plocha a horské masivy. Vše samozřejmě v modrých odstínech. Zapomenout přitom nelze ani na trochu zelené barvy, jež tvoří podklad pod samotným stromem.

Animované obrazy s přírodou

Krásné přírodní motivy se týkají také animovaných obrázků. Třeba takové lišky v zimě stojí jistě za zvážení v případě nakupování obrazu do dětského pokoje. Kreslené lišky jsou kombinovány s malými smrky a sněhovými vločkami. Celá variace vypadá moc hezky a působí nejen nostalgicky, ale také humorně. Moc pěkné jsou ale také i jiné animované vzory. Jednat se může jak o zvířata, tak i o nejrůznější tradiční lesní porost. Lesní společenství může být kouzelné i v této lehce nadnesené podobě. Obraz na zeď příroda prostě stojí za zvážení. 





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat