Prostreno.cz

Rychlé recepty z mikrovlnky

30.01.2021 | Tipy a triky

Napadlo vás někdy, že pro přípravu knedlíku, borůvkového koláče nebo chipsů k večernímu sledování televize vám postačí jen mikrovlnná trouba? Mrkněte na naše tři chutné recepty, které se pro svoji jednoduchost jistě stanou součástí vaší domácí kuchařky.

Ovocný koláč

Na přípravu tohoto jednoduchého moučníku budete potřebovat 150 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 3 lžíce vody, 4 lžíce oleje, 3 žloutky, 3 bílky na sníh a polovinu sáčku kypřicího prášku. Všechny zmíněné ingredience, s výjimkou bílků, vložte do mísy a pečlivě smíchejte. V jiné nádobě si ušlehejte bílky se špetkou soli na tuhý sníh. Sůl se postará, aby byl sníh vyšlehaný rychleji a skutečně dotuha. Když je sníh hotový, zlehka ho vmíchejte do těsta. Formu si vymažte máslem a vysypejte trochou strouhanky. Těsto vlijte do formy a poklaďte borůvkami nebo ovocem dle vlastního výběru.

Mikrovlnnou troubu nastavte na plný výkon, formu s koláčem vložte dovnitř a na minutce nastavte devět minut. Poté, co mikrovlnka vypne, nechte koláč ještě pět minut dojít. Troubu však neotevírejte. Po vychladnutí ozdobte moučkovým cukrem nebo šlehačkou.

Hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky jsou skutečně „bleskovka“. K jejich přípravě si nachystejte šest stejných hrnků, dva včerejší rohlíky, jeden hrnek polohrubé mouky, jeden hrnek hrubé mouky, dva hrnky mléka, dvě vejce a prášek do pečiva. Všechny suroviny smíchejte dohromady, hrnečky vymažte máslem nebo olejem a naplňte je těstem zhruba do dvou třetin.

Vložte do mikrovlnky a zapněte ji na cca 7 minut na plný výkon. Poté je ještě horké ihned vyklopte a podávejte.

Mikrovlnné chipsy

Na domácí brambůrky vám postačí jen brambory, olivový olej a trocha soli. Podle chuti si však brambůrky můžete okořenit i vaším oblíbeným kořením. Brambory nakrájejte na přibližně 2 mm tenké plátky, které zlehka osušte utěrkou. Vložte je do mísy a smíchejte s trochou oleje, soli a případně kořením. Takto připravené brambůrky rozprostřete na olejem pomazaný talíř tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Mikrovlnnou troubu zapněte na nejvyšší výkon a zhruba po třech minutách chipsy otočte. Pečte, dokud nebudou zcela křupavé. Dejte však pozor, abyste je nespálili!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat