Prostreno.cz

Všestranné využití bílého octa překvapuje nejednu hospodyňku

Mohou mít řezané květiny něco společného s lupy? Nebo dokonce se zápachem z lednice? Kupodivu ano. Je to bílý ocet, který se dá lít do vázy, na hlavu i na chleba!

Ocet bezpochyby patří mezi ty nejklasičtější kulinářské ingredience. Jaký druh preferujete vy? Pokud jde o ten bílý, rozhodně ho využijete i jinak, než jen při přípravě ryb, mořských plodů a středomořských pokrmů, k nimž se hodí nejvíce. Co se stane, když ho vypustíte z kuchyně?

Akné? Co to je?

Pokud vaše nervy i pleť trpí tím, že vám příroda nadělila náchylnost akné, je třeba s tímhle problémem neprodleně zatočit. A od toho je tu bílý ocet! Jako silný antiseptický prostředek s antimikrobiální aktivitou obnovuje pH rovnováhu kůže, přičemž pomáhá likvidovat bakterie, které za vznikem pupínků stojí. Smíchejte ho s vodou tak, aby obě tekutiny byly ve stejném poměru a směsí si potírejte postižená místa. Po zhruba pětiminutovém působení si obličej opláchněte a použijte hydratační krém.

Stop zápachu

Octový roztok, který jste si nachystali jako zbraň na akné, má i jiná uplatnění. Spolehlivě totiž ničí zápach. Je úplně jedno, zda pochází z podpaží, úst, lednice, odpadkového koše nebo od nohou! Chodidla v něm můžete namáčet a do podpažních jamek se dá jednoduše vtírat prostřednictvím vatového tamponu. Jde-li o dentální hygienu, tam zapůsobí jako kloktadlo. Lednici i koš zase ovoní kousek chleba, který jím lehce navlhčíte.

Spása pro vlasy

Zmíněný octový spojenec promíchaný s vodou svede divy i na hlavě. Zabraňuje totiž lupům, odstraňuje odumřelé kožní buňky na pokožce hlavy a ještě dodává lesk. Jako finální oplach po běžném mytí se tedy jeví jako přínosná součást vlasové péče.

Výživa pro řezané květiny

Ačkoli jsou řezané květiny vaší oblíbenou dekorací, moc často je nekupujete, protože už po pár dnech ztrácí svůj půvab? Takhle to být nemusí. Když jim do vázy přidáte i trochu cukru a bílého octa, podstatně jim prodloužíte trvanlivost.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat