Prostreno.cz

Domácí prostředky proti nechutným blechám

Vytáhnout na blechy kávovou sedlinu? Skvělý nápad! Spásou pro vaše zvíře může být i obyčejné mýdlo nebo mátový esenciální olej.

Zabydlely se v kožichu vašeho čtyřnohého mazlíčka blechy? S těmito nezvanými návštěvníky není žádná legrace. Němým tvářím může jejich útok způsobit alergickou dermatitidu i jiné kožní reakce, které zahrnují červené skvrny, puchýře a bolavé krusty. Žádnou výjimkou není ani vypadávání srsti, anémie a zvýšené riziko tasemnic.  

Malý cizopasník, velké nepříjemnosti

Navzdory své drobné tělesné konstrukci blecha vmžiku překoná až neuvěřitelnou vzdálenost. Odborníci dokonce spočítali, že pokud by měl člověk stejnou schopnost, vyskočil by 48 metrů do výšky a 89 metrů do dálky. Umění rychlého přesunu, touha po krvi i nekontrolovatelné rozmnožování – tohle všechno dělá z blechy skutečný problém, který je třeba neprodleně vyřešit. Jenže jak? Vyzkoušejte tyto domácí prostředky.

Překvapivý pomocník mýdlo

V receptáři našich babiček bychom se dočetli, že miska s mýdlovou vodou je báječná past, která na zmíněné cizopasníky funguje jako přitažlivé lákadlo. Umístěte ji v blízkosti zvířecího pelechu a vyčkejte, až se zvědavci nachytají „na lep“.

Kávová sedlina

Den bez své oblíbené mleté kávy si neumíte ani představit? A jak nakládáte s tím, co pak zbyde na dně šálku? Pokud sedlinu vyhazujete s pocitem, že se vůbec na nic nehodí, jste sami proti sobě. Vždyť se dá využít jako pleťová maska, tělový peeling proti celulitidě, pohlcovač zápachu, čistič grilu i hnojivo pro květiny. Anebo proti blechám! Vtírejte sedlinu do kožichu mazlíčka, nechte ji pár minut působit a poté opláchněte vodou.

Silná zbraň esenciální máta

Mátový esenciální olej má široké pole působení. Kromě toho, že zprůchodňuje ucpané dýchací cesty, tlumí migrény, stimuluje krevní oběh a uvolňuje svaly, také odstrašuje nejrůznější parazity. Jeho výrazné aroma je pro ně totiž přímo nesnesitelné! Vmíchejte do šálku vody přibližně 20 kapek a směs přelijte do lahvičky s rozprašovačem. Čím častěji mátovou kúru svému parťákovi dopřejete, tím dříve bude mít klid. A vy s ním…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat