Prostreno.cz

Ranní šálek prozradí náš charakter

Estét, nebo spíše vizionář? To, z čeho ráno popíjíme svůj oblíbený nápoj, o nás vypovídá víc, než bychom si vůbec pomysleli.

Hledáte ráno svůj oblíbený hrníček nebo šálek, abyste si mohli vypít ranní kávu nebo horký čaj? Nejste sami! Ale věděli jste, že to na vás může leccos prozradit?

Vodnář

Pryč někam ven – to je vaše heslo. Ptát se, jestli se váš oblíbený hrníček hodí i pro venkovní použití, by bylo úplně zbytečné. Samozřejmě, že ano! Může se zdát, že vesele pomalovaný nerozbitný hrnek, není úplně typický hrnek „zálesáka“, ale i to jste vy. Vodnář ví, kde takový hrníček sehnat a je šťastný, když se s ním může pochlubit.

Ryby

Citlivé Ryby věří v mystiku a astrologii. Co by mohlo být jasnější než čtení z kávové sedliny! Toto vodní znamení však věští budoucnost i novým známým nebo rodinným příslušníkům. Šálek něčeho dobrého proto Rybám nikdy neodmítejte – vždycky se můžete dozvědět něco zajímavého.

Beran

Kávu? Ano, prosím. A to i klidně večer. Beran si myslí, že se musí neustále něčeho zbavovat – a kávu mu s tím prý pomáhá. Šálek je pro Berany spíše dosažením cíle – velký, jako reklamní tisk. Není čas si stěžovat na vzhled – Berani jsou v jednom kole.

Býk

„Jé, to je mi strašně líto!“ – tak zní Býk, když (samozřejmě náhodou) upustí ošklivý dárek v podobě šálku. A každý ví, že to byl čistý záměr. Něco takového se zkrátka do zbytku jeho perfektně sladěného nádobí nehodí. Býk miluje autentický porcelán, k tomu dokážou být až neskutečně jemní.

Blíženci

Blíženci milují kávu, takže se můžete vsadit, že ho s ní uvidíte. Z hlediska udržitelnosti je recyklovatelný termohrníček jejich „šálek kávy“. Káva tak zůstává horká a Blíženci mají dostatek času i na drby.

Rak

Hlavně ne příliš silnou! Raci dávají vyváženému pražení a správné dávce kofeinu velkou váhu. Často jsou příliš citliví a nepotřebují být centrem pozornosti. Proto milují jednoduché šálky, například ve skandinávském stylu. Dělají dobře na duši a vizuálně nemohou nikomu ublížit. A pokud možno bez ucha.

Lev

Ztratil se vám ze společné kuchyně šálek? Modrý s elegantním vzorem? Podívejte se na stůl ke Lvům – tam ho jistě najdete. Lev není zloděj, ale na šálku nebylo žádné jméno a jemu se tak líbil! Opravdu ho chcete zpátky? Dobře, Lev si najde novou kořist.

Panna

Panny jsou velmi praktické. A naštěstí si můžete koupit šálek v sadách po šesti. Pokud se tedy jeden rozbije, nemusejí být smutní – k dispozici jsou další a většinou na e-shopu. Stejně jako vědí, že ani talíře a příbory nebyly vynalezeny jen tak pro parádu. A mimochodem – pokud jsou Panny na cestách, berou hrníček i pro své blízké.

Váha

Šálek mají nádherný! Ano, také si ho Váhy vyrobily a namalovaly samy. Ovšem rukojeť už chybí. Hrníček je ale tak nabitý ideální hodnotou, že je lepší neříkat nic. Zde se počítá pouze hodnota umění. A kdo by mohl Váhy odradit od výroby vlastního nádobí?

Štír

Toto znamení se zrodilo v poměrně nehostinném období roku, proto je možná tak chladné ke svému okolí. Ale pod tímto povrchem je toho mnohem víc. Proto mají v oblibě velký šálek, do kterého se vejde hodně horké a silné kávy. S dostatkem smetany a trochu čokolády.

Střelec

Střelci uctivě zacházejí se svátostí dědictví. Šálek od babičky? O tom rozhodně žádné vtipy! Ovšem jednu věc Střelcům musíte nechat – ta prvotřídní tradičně vařená káva chutná skvěle pravděpodobně díky babiččiným elegantním šálkům. Na to dobré se prostě vyplatí počkat.

Kozoroh

Organizovaný a tvrdý – takový je Kozoroh. Pokud jste na návštěvě, na stole najdete vše připravené. K dispozici je odpovídající džbán a miska se sušenkami. Ale i dva druhy pečiva. Kozoroh je vždycky připravený na cokoli. Překvapit ho není takřka možné.

Zdroj: brigitte.de






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat