Prostreno.cz

Přírodní způsoby pro stimulaci libida

Nízká sexuální touha patří k častým problémům současnosti. Dělá vrásky i vám? Přirozeně chuť na sex zvyšte a užijte si chlípné večery. Pomůže spánek, pohyb i ženšen!

Když trpíte nízkým libidem a sexuální touhou, pociťujete menší zájem o sex. Jedná se o běžný problém, který minimálně párkrát za život postihne úplně každého. Mezi příčiny se řadí některé léky, hormonální antikoncepce nebo emocionální stres. Na něj tělo špatně reaguje.

Stačí jeden těžký den v práci a už jsou ovlivněné fyzické funkce, včetně sexuální touhy a výkonu. Dlouhodobý stres pak ovlivňuje produkci hormonu testosteronu, jež fyziologicky stimuluje pohlavní aktivitu. Pokud vaše libido v poslední době stávkuje, proveďte nějaké změny.

Víc odpočívejte a hýbejte se

V první řadě se vyplácí zabojovat proti únavě a vyčerpání. Spěte aspoň osm hodin a začněte cvičit. Fyzická aktivita může zvýšit vaši energetickou hladinu a sexuální touhu. Pohyb uvolňuje endorfiny (chemikálie těle, které vyvolávají dobrý pocit), zkvalitňuje spánek, ulevuje od stresu a snižuje tělesnou hmotnost.

Je všeobecně známé, že nadváha a obezita má negativní dopad na sexuální funkce prostřednictvím hormonálních, metabolických a psychologických parametrů. Tuk také snižuje šanci na vaginální orgasmus, což potvrdila studie 120 portugalských žen v reprodukčním věku, které si nechaly změřit pas a uvedly četnost penilně-vaginálního pohlavního styku vaginálního orgasmu a orgasmu prožitého při masturbaci. (Tyto výsledky se objevily v Evropském žurnálu porodnictví, gynekologie a reprodukční biologie.)

Pokud je pro vás těžké držet se denního cvičebního režimu, najděte si aktivitu, která vás baví, byť by se jednalo o svižnější procházky nebo jógu.

Omezte alkohol

Pití velkého množství alkoholu může snížit množství testosteronu, které vaše tělo tvoří. V souvislosti s tím je i těžší dosáhnout vyvrcholení, a to bez ohledu na pohlaví. Zdá-li se vám, že je u vás doma alkoholu až příliš, stanovte si týdenní (nebo měsíční) limit skleniček vína a půllitrů piva a množství vypitého alkoholu přepočítávejte na peníze. V průběhu týdne se držte rozpočtu.

Nechte si pomoci od přírodních afrodiziak

Ženšen, zejména ten červený, může napomáhat nízkému libidu a zlepšovat sexuální funkce. Doporučuje se i pískavice řecké seno. Obsahuje sloučeniny, které tělo využívá k produkci pohlavních hormonů, jako je již zmíněný testosteron, ale i estrogen. Pozitivní dopad na libido také má bylinka tradičně používaná ke zvýšení plodnosti a sexuální touhy. Jmenuje se maca peruánská a dá se koupit v různých formách, včetně prášků, kapslí a tekutých extraktů.

Zdroje: livehealthily.com, onhealth.com, semanticscholar.org, https://www.verywellmind.com/how-to-increase-your-sex-drive-5195497






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat