Prostreno.cz

Komentáře k článku

Božena 27.08.2022

Babička byla nejlepší na světě a jak jste ty otázky řadili za sebou, tak to u babičky bylo

Vojtěška 27.08.2022

Dobrý den, také nevím o jakých babičkách píšete. Moje babička nejedla vločky s ovocem, ale chleba se sádlem a škvarky. Dožila se 80 let. Měla důchod 200,-- Kčs. Bla narozená v roce 1905.

Marika 27.08.2022

o jakých babičkách to píšete ? z jakého období ? babičky z let 30-40 cátých musely pěkně na pole , nakrmit nejdřív dobytek , pak honem něco připravit chlapovi , dětem , určitě si nečetly ráno noviny a nepily kafíčko , babičky za socíku vesměs všechny namakaly ráno do fabriky , kanceláře , učit , prodávat ap., honem vypravit děti do jeslí , školky aby na 6 - 7 ráno byly v práci , takže na kafíčko a noviny taky nebylo ráno pomyšlení , a těch pár promile babiček , co byly v domácnosti ve městě možná k snídani to kafe a bábovku měly.

Jana Marika 27.08.2022

Paní Mariko, přesně tak to bylo, souhlasím …..

Květoslava Marika 27.08.2022

Souhlasím s Vámi paní Mariko. Nevím, o jakých že babičkách tento článek je?? Moje babička se narodila v roce 1892. Snídala bílou kávu, do které se nadrolil chleba nakrájený na kousky. Ale nejdřív musela zatopit v kamnech. Pak poběhat po domácích zvířatech - slepice a další drůbež, prase, králíci, kočka, pes. A pak práce kolem domácnosti a zahrady. Moje maminka se narodila v roce 1940, celý život od svých 16 let po vyučení těžce pracovala. Byla velice inteligentní, ale bohužel se narodila do rodiny, která na nějaké studium žen nebyla. Nejdříve pracovala ve fabrice, kde se začínalo v 6 h (jako ve většině továren), později v zemědělském družstvu, tam se stávalo na 4 h ranní. Když jsem nastoupila do továrny jako vedoucí, tak ani tam ženy moc času snídani nevěnovaly. Většina žen dojížděla za prací z vesnice, ženy vstávaly často o 4 h ranní, běžely na autobus a tak jejich první jídlo byla většinou až dopolední svačina o přestávce - nejčastěji chleba nebo rohlík něčím namazaný, často to byl tavený sýr. Vločky se u nás v rodině začaly konzumovat až v podstatě po revoluci, do té doby určitě ani jako kaše nějak pravidelně ne. Ani bábovka se běžně k snídani nejedla. Čtení novin k snídani možná leda tak o víkednu. Ale je třeba připomenout, že ještě do 60. let se chodilo do práce a děti do školy i v sobotu.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat