Prostreno.cz

Olivový olej v péči o vlasy

Již staří Egypťané a Římané používali olivový olej k péči o své vlasy. I dnes je domácí lék stále oblíbenou zbraní proti matným a lámavým vlasům. Olivový olej jako maska prý vaše vlasy opět rozzáří.

V drogerii je řada přípravků, které mají zajistit vašim vlasům lesk. A to včetně různých vlasových olejů. Olivový olej naproti tomu najdete téměř v každé kuchyni.

Mýtus, nebo to skutečně funguje?

Olivový olej má pověst bohaté a výživné tekutiny. Používá se jako vlasová péče, kde by měl chránit před vnějšími vlivy jako je teplo a udržovat vlhkost ve vlasech. Zda olej nakonec vlasy opravdu rozzáří, se nepodařilo prokázat, faktem ale je, že o tom, zda fungovat bude nebo ne, závisí na typu vlasů a další vlasové péči. Je možné, že vaše vlasy olej dobře přijmou a budou se lesknout, nebo naopak budou suché a po ošetření budou vypadat jako sláma.

Pokud používáte jiné vlasové přípravky, které obsahují silikon, s olivovým olejem obvykle požadovaného efektu nedosáhnete. Důvod je velmi jednoduchý: silikon vaše vlasy uzavře, a tak je uhladí. Olej má tedy malou šanci proniknout do vlasů a ukázat svůj vyživující účinek. I když vaše vlasy nemusejí reagovat tak, jak byste chtěli, nikdy ji to neuškodí. Rostlinný olej je ostatně také oblíbenou přísadou v tradičních vlasových produktech a v produktech přírodní kosmetiky pro péči o vlasy.

Správné použití je základ úspěchu

Pokud používáte olivový olej v péči o vlasy, měli byste tekutinu rovnoměrně vmasírovat do délek a konečků vlasů. Vyhněte se vlasové pokožce a vlasovým kořínkům, to by vaše vlasy naopak zmatnilo a zbytečně zatížilo. Olej vtírejte do vlhkých vlasů vysušených ručníkem. Olivový olej rozhodně na vlasech nenechávejte déle, než je nutné. Zhruba po hodině byste měli přebytečný olej opláchnout šamponem.

Zdroj: www.freundin.de/beauty-pflege-haarpflege-haarpflege-mit-olivenoel-tatsaechlich-wirkungsvoll-221562.html





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat