Prostreno.cz

Hebké ruce v péči cukru

Při každém přechodu z tepla do zimy se vám mezi prsty na rukou objeví ta otravná svědivá vyrážka? Zatněte jí tipec! Vsadit můžete na cukrový peeling, díky kterému bude vaše pokožka hebká, hydratovaná a odolná vůči nepříznivým vlivům.

Zima už se přihlásila o slovo, což znamená, že bychom se o sebe měli starat dvakrát více a zodpovědněji. Snažíte se, jak jen můžete, přesto čelíte suché kůži a svědivým vyrážkám na rukou a mezi prsty? Nezoufejte, řešení tohoto nepříjemného a nevzhledného problému si může vyžádat pouze 60 vteřin vašeho času.

Ruce jako ze škatulky

Abychom byli spravedliví, viníkem tady nemusí být jen nízké teploty a nepříznivé klimatické podmínky. Na rozvoj téhle zarudlé patálie vám mohl zadělat i úklid pomocí agresivnějších čisticích prostředků – tedy pokud se gumovým rukavicím striktně bráníte. Pachatelem bývá i dezinfekce, která sice likviduje bakterie, za to ale pokožku hodně vysušuje a obecně ji připravuje o vitalitu. Co teď s tím? Zkuste vsadit třeba na cukr.

Dvě ingredience a minimum času

Nasypte si do ruky jednu až dvě polévkové lžíce cukru. Zda bude „obyčejný“ či třtinový, to záleží na vás a potravinových zásobách, které máte k dispozici. K tomuto sladidlu přidejte i dvě lžíce olivového oleje. Použít se však dá i ten kokosový – opět je to čistě ve vaší režii. Směs cukru a oleje rozetřete po dlaních, hřbetu rukou, mezi prsty i okolo zápěstí. Pomocí jemných krouživých pohybů nevynechte ani místečko a zvláštní pozornost věnujte nejvíce postiženým oblastem. Klidně to vezměte i přes jemnou kůži okolo nehtů.

Tímto jednoduchým způsobem se zbavíte odumřelých a poškozených buněk, přičemž pleti dopřejete i dávku výživy a potřebné hydratace. Jakmile pozůstatky cukrového zlepšováku smyjete, vaše ruce budou opět sametově hebké. Dlužno dodat, že stejný efekt přinese i směs ovesných vloček a jablečného octa. Ovšem finální krok této kůry se neobejde bez kapky hydratačního mléka. I s tímto trikem ale může být za minutu vystaráno! Když budete tento peeling provádět jednou týdně, udržíte ruce v kondici po celou zimu.

Zdroj: www.wellnessbin.com, www.beautytips.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat