Prostreno.cz

Ty nejlepší ingredience, které v zimě vyživují pokožku

Zima je obdobím sněhu, sáňkování, punče a horké čokolády. Jakkoli působí zábavně, pleť na ni nereaguje zrovna nejlépe. Suchost, loupání, citlivost a dehydratace jsou jen některé z problémů, kterým pokožka může čelit. Jak tomu zabránit? V krémech a sérech hledejte tyhle složky!

Mnoho lidí o pleť pečuje pořád stejně, a to bez ohledu na roční období. Na obličej či jiné části těla si nanesou vrstvu „nějakého“ krému a tím to končí. Ale dramatické změny počasí, ke kterým během zimy dochází, se na nic neptají. Přechody z tepla do chladu a obráceně způsobují, že pokožka negativně reaguje na měnící se podmínky. Co právě teď potřebuje, aby zůstala zdravá a vyživená? Dopřejte jí tyhle zázraky!

Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je jedním z nejznámějších zvlhčovačů na trhu. Pojme 1000násobek své hmotnosti ve vodě a přípravky péče o pleť, které tuto složku obsahují, pomáhají dostat vodu na povrch pokožky. Výsledek? Plná, hydratovaná pleť, která vypadá mladistvě a má zlepšenou elasticitu.

Ceramidy

Trápí vás v zimě podrážděná, šupinatá pokožka? Ceramidy mohou být vaším novým nejlepším přítelem. Jsou to přirozeně se vyskytující tuky, které se nacházejí ve vnějších vrstvách naší kůže. Bohužel, časem jich v pokožce ubývá. Přidání ceramidů do každodenní rutiny pomáhá posílit kožní bariéru a činí ji odolnější vůči drsným zimním podmínkám, které mohou způsobit různé kožní problémy. Ať už ceramidy najdete v balzámech na rty, pleťových krémech nebo tělových máslech, jedná se o spolehlivou složku pro ochranu celého těla.

Manukový med

Manukový med má hluboce zakořeněnou historii jako lokální léčba široké škály kožních onemocnění. Působí jako hydratační složka i zvlhčovadlo, takže dokáže vtáhnout vodu do pokožky a tam i udržet. Do chladného počasí dokonalost sama! Manukový med má navíc antibakteriální a protizánětlivé účinky, takže pleť zklidňuje a léčí.

Propolis

V péči o pleť se propolis stal extrémně oblíbenou složkou. Je známý pro své protizánětlivé, antibakteriální a antifungální působení. Ačkoli se nemusí zdát jako typická ingredience vyživující pokožku, opak je pravdou. Propolis dělá dobře pleti, která je popraskaná, ošlehaná a citlivá.

Skvalen

Skvalen je přírodní organická sloučenina. Představte si ji jako změkčující olej, který může být použit pro všechny typy pleti. Má hydratační účinky, posiluje kožní bariéru, zklidňuje a redukuje zarudnutí a podráždění pleti.

Zdroje: www.iherb.com, www.wikipedia.org





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat