Prostreno.cz

Suroviny z kuchyně pro silnější a lesklejší vlasy

Pokud jde o péči o pleť a vlasy, není třeba utrácet tisíce. Vlastně stačí sáhnout do spíže nebo lednice a vybrat potraviny, které se postarají o hřívu vašich snů. Patří k nim i jablečný ocet!

Ty nejlepší položky, které vlasy milují? Máte je doma – a navíc nestojí svět. Po čem sáhnout, pokud vaše hříva není v kondici?

Vejce

Vlasy jsou tvořeny především proteinem (bílkovinou) zvaným keratin, který je zodpovědný za jejich sílu. Bílkoviny jsou ovšem k mání i ve vejcích, z čehož vyplývá, že je vlasy milují. Vajíčka také obsahují spoustu zdravých tuků, které mohou pomoci podpořit lesk kštice. Nemluvě o tom, že jsou přeplněná vitaminem A a vitaminem E. Vejce můžete na vlasy použít jednou nebo dvakrát týdně. Smíchejte dva kusy s polévkovou lžící olivového oleje, masku naneste na kštici, nechte ji 20 minut působit a poté spláchněte.

Avokádo

Avokádo není jen vynikající základ pro guacamole. Obsahuje zdravé tuky a biotin, takže udržuje vlhkost ve vlasech, pomáhá s krepatěním, posiluje prameny a poskytuje jim lesk. Aplikujte avokádo jako vlasovou masku jednou nebo dvakrát týdně. Postup je přitom opět velmi jednoduchý. Avokádo rozmačkejte, dokud nezískáte krémovou konzistenci, poté jej aplikujte na vlasy a před šamponováním nechte 30 minut působit.

Jablečný ocet

Možná jste už slyšeli tu fámu, že oplach z jablečného octa vám může pomoci zbavit se nečistot. A ona je to pravda! „Jablečňák“ odstraňuje veškeré usazeniny z pokožky hlavy a vlasů a má antimikrobiální vlastnosti, což znamená, že pomáhá omezovat usazování lupů a vyrovnává pH. Jablečný ocet používejte jednou týdně jako ošetření před šamponem. Naneste jej na pokožku hlavy a vmasírujte, poté je čas na oplach.

Med

Med se po staletí používá jako přírodní lék na širokou škálu zdravotních problémů. Je velmi užitečný při uzamykání vlhkosti, takže jeho použití dodá vlasům hladší a hedvábnější texturu. A pozor, vzhledem k přírodním antioxidačním a vyrovnávacím vlastnostem je také skvělým přírodním prostředkem pro pokožku hlavy, která je podrážděná. Medová maska je ovšem vhodná i pro poškozené vlasy, proto neváhejte, trochu medu smíchejte s teplou vodu, směs naneste na mokré vlasy, vmasírujte ji do pokožky hlavy, vlasy pročešte, nechte 10–15 minut působit a následně opláchněte. Zkuste to jednou týdně nebo jednou za dva týdny.

Olivový olej

Populární olivový olej je nabitý antioxidanty, včetně vitaminu E, jež pomáhá podporovat zdravou pokožku hlavy a silnější vlasy. Vlasovou masku vytvořte ze tří lžic olivového oleje smíchaného se dvěma lžícemi medu. Masku aplikujte na prameny, nechte 30 minut působit a umyjte šamponem. Nanášejte jednou týdně nebo každý druhý týden.

Zdroje: www.vitaminshoppe.com, www.wikipedia.org





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat