Prostreno.cz

Hydratujte své vlasy pomocí těchto ingrediencí

Už vás nebaví suché, lámavé vlasy bez lesku? Dodejte jim vlhkost s pomocí těchto běžně dostupných, přírodních surovin, které mají silné zkrášlující účinky!

Cesta do drogerie není nutná. Vždyť existuje tolik mocných ingrediencí, které můžete použít k hydrataci vlasů. A tyhle patří k těm nejlepším!

Legendární kokosový olej

Tropický, kokosový olej je bohatý na mastné kyseliny, které mohou proniknout do vlasového stonku a poskytnout pramenům hlubokou hydrataci. V dlaních rozehřejte malé množství kokosového oleje a před umytím ho naneste na vlasy. Nechte působit 20–30 minut, poté vlasy umyjte běžným způsobem.

Aloe vera

Aloe vera je poklad! Tato sukulentní rostlina se považuje za elektrárnu hydratace, protože její gel může pomoci zklidnit a zvlhčit nejen vlasy, ale i pokožku hlavy. Naneste gel z aloe vera všude, kam to jen půjde, a nechte jej působit 30–45 minut. Následně hlavu umyjte jako obvykle.

Jogurt (bez cukru)

Jogurt vlasy posiluje a zároveň jim poskytuje hloubkovou hydrataci. Vezměte šálek bílého (neslazeného) jogurtu, naneste jej na vlasy a ty pročešte hřebenem se širokými zuby. Jogurt nechte působit zhruba 30 minut a postupujte jak o v předchozích případech – po uplynutí doby vlasy umyjte běžným způsobem.

Populární olivový olej

Olivový olej je další olej, který dokáže proniknout do vašich vlasů a pořádně je zvlhčit. V dlaních rozehřejte malé množství olivového oleje, naneste ho na vlasy a před mytím hlavy jej nechte působit 30–45 minut. (Vlasy si můžete zakrýt koupací čepicí nebo igelitovým sáčkem a nahřátým ručníkem.)

Oblíbená růžová voda

Růžová voda patří k dalším skvělým způsobům a přírodním prostředkům, jež o vlasy pečují se silou sobě vlastní. Navíc pramenům dodává příjemnou vůni. Smíchejte rovnoměrně růžovou vodu a čistou vodu a před opláchnutím nechte na vlasech aspoň 30 minut.

Jak efekt hydratace vlasů podpořit?

Nezní vám všechny výše uvedené ingredience povědomě? Sledujte etikety šamponů, kondicionérů a balzámů a vybírejte produkty s jejich obsahem. Jmenované přírodní zázraky zajistí, že vaše vlasy budou svůdné a hedvábně hladké.

Zdroje: www.thehealthsite.com, www.lovebeautyandplanet.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat