Prostreno.cz

Choulostivé potraviny nevhodné pro nákup přes internet

Nákup potravin i s dovozem je absolutním požehnáním. Některé položky však rychle podléhají zkáze nebo se snadněji poškodí. Co přes internet nikdy neobjednávat?

Žijete v rušném městě, máte nabitý program nebo se vám jen nechce jít do supermarketu, proto si necháte dovést potraviny až ke dveřím. Jistě, je to pohodlné, ale je třeba počítat i s riziky. Pokud si dáváte záležet na nakupování potravin, možná nebudete spokojeni s tím, že položky z vašeho seznamu vybere někdo jiný. Dalším negativem je, že některé dobroty se při přepravě deformují. Tohle je jejich seznam.

Choulostivé druhy ovoce

Měkké ovoce, jako jsou broskve, nektarinky, švestky či meruňky se při balení a přepravě pravděpodobně potlučou. Samostatnou kapitolou je choulostivé avokádo. Kdo vám zaručí, že je zralé, téměř zralé, nebo ve stavu, že ještě týden vydrží?

Vejce

Nemělo by být žádným překvapením, že křehká vejce nejsou tím nejlepším zbožím k doručení. Záleží jen na vás, pokud jste ochotni toto riziko podstoupit.

Hlávkový salát

Existuje nespočet druhů hlávkového salátu, ale všechny mají jedno společné: vadnou, když nejsou chlazené. Z tohoto důvodu objednání salátu jako součást dodávky potravin může být katastrofou.

Meloun

Podobně jako avokádo je meloun dalším produktem, který je lepší vybrat osobně. Už jen proto, abyste mohli prozkoumat hmotnost, dutost a případnou zralost.

Ryba

Ať už kupujete vařené nebo čerstvé ryby, vždy je nejlepší vytipovat si ten nejlepší kus přímo v obchodě nebo u místního obchodníka s rybami. Tak získáte jistotu, že jej domů dopravíte ve vhodných podmínkách. (Když ryby nejsou udržovány při správné teplotě, mohou se v nich množit bakterie.)  

Maso

Největším rizikem je, že pokud maso není přepravováno v chladničce nebo pokud čeká u vašich předních dveří, může se během krátké doby zkazit. Mleté hovězí by navíc mělo být zabaleno v plastovém sáčku, aby vytékající šťáva nekapala na jiné potraviny.

Smažené jídlo

Hranolky, smažené kuře a jakékoli další křupavé pokrmy je nutné sníst co nejdříve. V případě, že jsou na cestě delší čas (ne každá restaurace nebo donášková služba právě tohle zajistí), riskujete ztrátu křupavosti i chuti.

Zdroje: názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat