Prostreno.cz

Do boje proti lupům povolejte jablečný ocet a česnek

Ne, nemusíte utrácet za drahé šampony proti lupům. Záplavu bílých šupinek zastavíte pomocí přírodních prostředků, které najdete ve své domácnosti. Patří k nim nejen prášek do pečiva!

Lupy mohou být důsledkem suché pokožky hlavy, kožního onemocnění, psoriázy nebo přemnožení kvasinkové houby. Zde je návod, jak se jich zbavit pomocí důvěryhodných domácích prostředků.

Olej z čajovníku

Přidejte pár kapek oleje tea tree do svého oblíbeného šamponu, který tím okamžikem začne vlasy a pokožku hlavy zbavovat lupů a nečistot, zároveň omezí bakteriální aktivitu.

Prášek do pečiva

Některé ingredience, které používáte každý den, fungují jako účinný prostředek proti lupům – například jedlá soda. Navlhčete si vlasy a poté energicky vetřete hrst jedlé sody do pokožky hlavy. Vynechte šampon a přejděte přímo k opláchnutí. Jedlá soda snižuje nadměrně aktivní plísně. A pozor, ze začátku mohou být vaše vlasy vysušené, ale po několika týdnech začne pokožka hlavy produkovat přírodní oleje, takže se vše vrátí do normálu.

Jablečný ocet

Mnoho lidí přísahá na jablečný ocet coby lék proti lupům, protože jeho kyselost mění pH pokožky hlavy a ztěžuje kvasinkám růst. Smíchejte čtvrt šálku jablečného octa se čtvrt šálkem vody, směs nastříkejte na pokožku hlavy a tu zabalte do ručníku. Nechte působit 15 minut až hodinu, poté si vlasy umyjte jako obvykle. Provádějte dvakrát týdně.

Citron

I citron je takový malý zázrak. Stačí vmasírovat 2 lžíce citronové šťávy do pokožky hlavy a opláchnout vodou. Poté vmíchejte 1 lžičku citronové šťávy do 1 šálku vody a použijte jako závěrečný oplach. Toto opakujte denně, dokud vaše lupy nezmizí.

Česnek

Antimikrobiální vlastnosti česneku jsou perfektní pro odstranění bakterií způsobujících lupy. Rozdrťte česnek a vetřete ho do pokožky hlavy. (Abyste se vyhnuli silnému zápachu, smíchejte drcený česnek s medem). Směs vmasírujte do pokožky hlavy – před mytím a nechte ji pár minut působit.

Aloe vera

Všechny výše uvedené prostředky lupy odstraní, ale aloe vera funguje i jako bojovník proti svědění. Extrahujte gel z listů, naneste jej na pokožku hlavy a před opláchnutím nechte 15 minut působit.

Zdroje: www.rd.com, www.wikipedia.org





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat