Prostreno.cz

Mořská sůl jako tajná zbraň pro nečistou pleť

Mořská sůl je tajnou zbraní proti pupínkům! Akné je jedním z nejčastějších kožních problémů, zejména v období puberty, ale také u dospělých. Účinně s nimi můžete bojovat pomocí mořské soli. Jaké další účinky a různá použití má mořská sůl!

Mnoho lidí se někdy v životě potýká s pupínky. Většina se snaží zakrýt pupínky pudrem nebo make-upem. Zakrytí pupínků však nestačí k léčbě kožního problému, ale pouze zajistí lepší vzhled pleti. Ale existuje lék! S mořskou solí můžete s kožními problémy, jako jsou pupínky, bojovat.

Účinky mořské soli

Sůl z moře obsahuje nejen chlorid sodný, ale také některé cenné minerály, které prospívají pokožce. Patří mezi ně například draslík, hořčík a mangan. Sůl z Mrtvého moře je obzvláště slaná s obsahem soli kolem 27 %. V mnoha lékárnách a drogeriích je k dostání například jako koupelová sůl. Mořské soli jsou připisovány tyto pozitivní účinky:

Čistí

Exfoliuje a čistí pokožku. Mořská sůl se svými jemnými zrnky funguje jako brusný papír a odstraňuje odumřelé částečky kůže. Pokožka je pak na dotek výrazně hladší, jemnější a jemnější.

Dezinfekuje

Mořská sůl má dezinfekční účinek a působí antibakteriálně. Napadá „patogeny“, které se usazují na kůži, jako jsou bakterie.

Působí protizánětlivě

Sůl z moře působí protizánětlivě a může napomáhat hojení pokožky.

Jak používat mořskou sůl

Mořská sůl se používá zevně při kožních problémech. V závislosti na postižené oblasti kůže existují různé možné aplikace. Někteří mají na obličeji jen několik pupínků, zatímco jiní mají pustuly rozmístěné po celém těle. V závislosti na velikosti problému tak můžete sáhnout po kosmetice z drogerie, která mořskou sůl obsahuje. Konkrétně to mohou být krémy nebo pleťové vody.

Solný roztok

Léčebný roztok si ale můžete vyrobit i doma. Připravte slanou vodu rozpuštěním asi 1 lžičky mořské soli v 1–2 lžících vlažné vody. Poté pupínky jemně potírejte fyziologickým roztokem a nechte pár minut působit. Poté pokožku smyjete. Solný roztok můžete použít i ve formě obkladů.

Solný peeling

Solný peeling si můžete buď vyrobit sami, nebo si jej koupit v lékárně, drogerii nebo online. Peeling nanášejte opatrně na pokožku a příliš nevtírejte – jinak pokožku můžete mechanicky poškodit. Poté mořskou sůl opět smyjte čistou vodou.

Koupel v mořské soli

Pokud pupínky postihují celé tělo, jsou vhodné solné koupele. Existují hotové produkty, které si můžete koupit a které můžete vmíchat do vody ve vaně. Takové solné koupele opakujte častěji. Pozor: Pokud je kůže popraskaná, sůl může štípat.

Parní lázeň s mořskou solí

Pokud máte na obličeji pupínky, můžete jako parní lázeň použít mořskou sůl. V hrnci ohřejte běžnou vodu a poté přidejte sůl. Přehoďte si přes hlavu ručník a nechte slané výpary vsáknout do pokožky.

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat