Prostreno.cz

Detoxikační koupel pro odstranění toxinů a pocit svěžesti

Vyčlenit si čas o samotě na zbavení se stresu, relaxaci a meditaci v našem nabitém programu může být těžké. Vybalancování rodinných, pracovních a vztahových povinností ponechává jen málo času na „dopřávání si“.

Dopřát našemu tělu (a mysli!) čas na odpočinek a zbavení se toxinů je zásadní pro udržení zdraví. Koneckonců, pokud se necítíte nejlépe, nemůžete dát ničemu – ani nikomu jinému – 100 procent.

Toxiny jsou jedovaté látky, které negativně ovlivňují zdraví. Denně se vystavujeme toxinům ze zdrojů, jako je znečištění, zpracované potraviny a pesticidy, a když tyto toxiny neuvolňujeme, odrazí se to na našem zdraví a na tom, jak se během dne cítíme.

I když existuje mnoho způsobů detoxikace, jedním z nejjednodušších a nejvíce uvolňujících je detoxikační koupel. A můžete si je vyrobit doma.

Bomba do koupele s olejem z divokého pomeranče a růže

Zatímco konvenční bomby do koupele jsou nabité chemikáliemi, můžete si doma snadno vyrobit svoji vlastní. Ještě lépe, můžete si koupel přizpůsobit svým potřebám pomocí určitých esenciálních olejů. Divoký pomeranč velmi povznáší tělo i mysl, zatímco růžový olej může pomoci při depresích a úzkostech.

Eukalyptové a vanilkové koupelové soli

Koupelové soli jsou na výrobu zvlášť jednoduché a zanechají vás odpočaté, zvlhčené a v pohodě. Kromě eukalyptového oleje a epsomské soli používají jedlou sodu, která pomáhá zmírnit suchou a svědivou zimní pokožku při detoxikaci.

Zázvorová detoxikační koupel a tělový peeling

Pokud hledáte nový způsob, jak zařadit zázvor do své rutiny, tato detoxikační koupel je skvělou volbou. Zázvor nejen pomáhá při zažívacích potížích a nevolnosti, ale podporuje pravidelné trávení a pomáhá zmírňovat bakteriální infekce.

Tělový peeling vyžaduje pouze čerstvý zázvor, epsomskou sůl a citron, ale je účinný – a zanechá vám hedvábnou pokožku! Zkuste předem popíjet zázvorový čaj, aby se účinky skutečně zvýšily.

Koupelová sůl proti bolesti zad

Epsomská sůl, základ detoxikačních koupelí, má své vlastní vyživující účinky. Díky vysokému obsahu hořčíku a síranu pomáhá epsomská sůl zmírnit bolavé svaly a bojovat proti zánětu. V kombinaci s řadou esenciálních olejů a sušenými bylinkami a květinami vám vaše tělo i mysl poděkují.

Zklidňující a detoxikační koupelové soli

Uklidňující směs kombinuje soli z Mrtvého moře, epsomské soli, které jsou nabité hořčíkem, klasické soli bohaté na minerály, detoxikační bentonitový jíl a esenciální oleje z levandule a kadidla. Levandule pomůže uklidnit a uvolnit vaši mysl a tělo, zatímco kadidlo pomáhá zmírnit úzkost. Výsledkem je lahodná relaxační koupel.

Citronová koupelová sůl s rozmarýnem

Čerstvý rozmarýn, citronový esenciální olej a čerstvá citronová kůra činí z těchto koupelových solí příjemnou vůni, detoxikaci a zároveň osvěžení. Navíc má rozmarýnový olej své vlastní speciální schopnosti: Pomáhá zlepšovat paměť, uvolňuje trávicí systém a zmírňuje bolesti a bolesti svalů.

Domácí ovesná koupel

Koupel z ovesných vloček je skvělá pro vaši pokožku a pouhým přidáním epsomské soli se z ní stane detoxikační koupel. K přípravě celotělové ovesné koupele můžete kromě ovesných vloček a epsomské soli použít i mléko, syrový med, levanduli, jablečný ocet a avokádový olej.

Relaxační koupel s levandulovým olejem

Kromě uklidňující levandule obsahuje detoxikační koupel také kadidlo, myrhu, bergamot a heřmánkový olej. V kombinaci s epsomskou solí a bentonitovým jílem je to dokonalá relaxační kombinace, která odvádí toxiny a dává vám pocit svěžesti.

Bublinková koupel s heřmánkem

Hvězdami bublinkové koupele jsou heřmánek a levandule. Jednoduše je zkombinujte se směsí mandlového oleje, vaječného bílku, medu a kastilského mýdla, plus trochu epsomské soli pro detoxikační účinky, a máte rychlou a snadnou bublinkovou koupel pro relaxaci a detoxikaci.

Mléčná koupel

Mléčné koupele kromě několika dalších výhod pomáhají zklidnit a hydratovat pokožku, zmírňují napětí a stres a podporují spánek. Přidáním epsomské soli dosáhnete také detoxikačního účinku.

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat