Prostreno.cz

Tajemství plnohodnotného milostného života nalezeno v kuchyni

Proč dnes lidé nemají chuť na sex? Prý je to důsledek nadbytečných kilogramů, které je okrádají o sebevědomí. A proto mnozí drží drastické diety, kvůli kterým libido stávkuje. Kdo chce mít pestrý milostný život, ten musí zdravě jíst!

Zabydlelo se ve vaší ložnici nízké libido, kvůli kterému nemáte na sex ani pomyšlení? Nic si nevyčítejte, jde o běžný problém, který může mít mnoho příčin. Tou nejhlavnější a nejčastější prý kupodivu není stres a nedostatek volného času, ale tělesná váha.

Ne, svlékat se nechci a nemůžu!

Úměrně s tím, jak číslo na váze začíná stoupat, klesá sexuální touha, a to u mužů (1) i u žen (2). Ovšem asi trochu jinak, než si možná myslíte. Ve snaze shodit nadbytečná kila se mnoho lidí obrací k módním drastickým půstům a extrémním cvičebním programům, které jejich tělu nedělají žádnou laskavost. „Jít do úplných krajností s restriktivními dietami a nadměrným cvičením je ta nejhorší strategie. Narušuje to hormonální rovnováhu, snižuje hladinu energie a ničí sexuální touhu,“ upozorňuje australská koučka zdravého životního stylu Kitty Blomfield (3). Podle ní se pak mnozí chytají každé naděje, což také není tak úplně dobře.

Afrodiziakum nic neřeší

„Nemůžete sníst na posezení kilo ústřic. Nebo si vzít tabletku a čekat na zázrak. Na celý endokrinní a reprodukční systém je třeba dívat se jako na celek,“ doporučuje jmenovaná odbornice. Co přesně se tedy pro okořenění milostného života dá udělat? V první řadě nepodceňujte optimální výživu, což znamená jediné – žádné hladovění. „Když je pro organismus energie velmi vzácná, protože jste podvyživení, klesá i produkce pohlavních hormonů, čímž se tělo soustředí na holé přežití,“ vysvětluje poradkyně Kitty Blomfield s tím, že řada lidí dělá tu chybu, že v rámci rychlého hubnutí vynechává celé skupiny potravin, jako jsou mléčné výrobky, nasycené tuky i sacharidy. Jenže právě tohle je klíčové pro hormonální funkce.

Erotika jedině se spokojeným žaludkem

Uvedená expertka doporučuje začlenit do stravy biologicky dostupné živočišné bílkoviny, kvalitní mléčné výrobky, čerstvé ovoce, kořenovou zeleninu, mořské plody, játra a vejce, neboť z těchto potravin načerpáte živiny, které jsou pro správné fungování těla nezbytné. Místo extrémního cvičení raději zvolte nějakou pohodovější formu pohybu, která chuť na sex jen podpoří (4). Taktéž se zkuste vyhýbat stresu a uvidíte sami, že to v ložnici začne být o něčem jiném!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4197498/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8425155/, (3) www.houseofwellness.com.au/health/nutrition/food-better-sex, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5963213/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat